Trenutno pregledavate GAMING-I u MARIBORU

GAMING-I u MARIBORU

Zveza Slovenskih Častnikov bila je domaćin prvog /proljetnog/ sastanka GAMINGER INICIJATIVE u vremenu od 28-31.05.2015. godine u Mariboru.

Tema sastanka bila je Cyber terorizam tako da su predstavnici Švicarske,Mađarske i Italije odrali nekoliko veoma dobrih prezentacija o prijetnji cyber terorizma i načinu kako se pojedine države sustavno odupiru ovoj opasnosti. Predstavnik Mađarske održao je prezentaciju o novom konceptu organizacije prčuve u Mađarskoj i problemima vezanim za realizaciju istog.

U drugom dijelu sastanka raspravljalo se:

  • Kako poboljšati komunikaciju unutar organizacije, prema nacionalnim autoritetima i prema drugim organizacijama radi promocije svojih aktivnosti, povezivanja i zajedničkog djelovanja na poboljšanju sustava pričuve
  • izrada smjernica za dugoročnu strategiju djelovanja organizacije
  • izrada publikacije u povodu 25 godina postojanja Gaminger Inicijative- prikupljanje materijala, fotografija, razmatranje cijene koštanja i slično
  • razmatranje kandidata za naredne sastanke u 2016. i 2017. godini. Prema već dogovorenom planu slijedeći sastanak GI održat će se u Rijeci 24-27 rujna 2015 gdje će se odlučiti i konačno dogovoriti da budući sastanci u 2016.godini budu u Njemačkoj i Slovačkoj.
  • razmatranje kandidata za buduće predsjenike i potpredsjednike organizacije. Prema ustaljenom redu na slijedećem sastanku u Rijeci predsjednik Gaminger Inicijative postati će umirovljeni brigadir Stanislav Linić iz HČZ RH ZU a potpredsjednik Jozef Radim Marusak iz Češke organizacije pričuvnih časnika.

Pored toga HČZ RH ZU imala je i bilateralni sastanak za ZSČ gdje su dogovorene zajedničke aktivnosti:

  • razmjena dokumenata vezanih za strategiju organizacije pričuve
  • sudjelovanje ZSČ na Sniper cupu 2015.
  • zajedničko sudjelovanje na raftingu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja
  • poziv ZSČ da sudjelujemo u obilježavanju obljetnice početka 1.svjetskog rata tijekom prosinca 2015.godine

Na sastanku je sudjelovalo 28 pripadnika organizacija pričuvnih časnika iz 10 zemalja /Slovenija 4, Italija 6, Slovačka 2, Mađarska 2, Njemačka 1, Češka 6, Hrvatska 2, Švicarska 2, Poljska 2, Bugarska 1/. Sastanku je prisustvovao i predsjednik CIOR-a pukovnik Popov /Bugarska/

Cjelokupi radni dio odvijao se u “Kadetnici” – Centru vojnih škola Republike Slovenije a ostalom vremenu posjećeno je zapovjedništvo 72.br SV i etnološki muzej “Stara Trta” u Mariboru, te općinu Kidričevo i tvornicu aluminija TALUM.

Zahvaljujemo Slovenskim kolegama na gostoprimstvu i dobroj organizaciji sastanka.