IV.MEMORIJAL „GENERAL PETAR STIPETIĆ“

Igor Majetić, predsjednik zajednice Udruga hrvatskog časničkog zbora Republike Hrvatske

Ogulin, 15.lipnja 2024.

U organizaciji udruge HČZ grada Ogulina održan je IV Memorijal stožernog generala Petra Stipetića na kojem su sudjelovale braniteljske udruge Ogulinskog kraja, Karlovačke županije i Republike Hrvatske, predstavnici ministarstva Hrvatskih branitelja, Karlovačke županije, grada Ogulina i susjednih općina kao i mnogobrojni građani Ogulina i susjednih općina. Nakon polaganja vijenaca na Trgu Hrvatskih rodoljuba i Trgu Stožernog generala Petra Stipetića članovi udruga i njihovi gosti nastavili su program na terenima NK Dobra gdje su održana takmičenja u nogometu, odbojci, boćanju, šahu, beli, pikadu, stolnom tenisu, visećoj kuglani i potezanju konopa.

Članovi biciklističkog kluba Frankopan odvezli su biciklističku turu Tri jezera, a članovi Firench Club Family iz Hrvatske i Slovenije uveličali su memorijal svojim defileom kroz centar Ogulina.

-Bilo je 200-tinjak branitelja iz cijele zemlje. O generalu se zna koliko je kvalitetna osoba bio, a njegov doprinos obrani zemlje te stvaranju vojske je nemjerljiv, a sve nagrade i priznanja koja je dobio su zaslužena, rekao je Igor Majetić, predsjednik zajednice Udruga hrvatskog časničkog zbora Republike Hrvatske.

-Svi smo ponosni na našeg generala Stipetića kojeg su krasile mnoge vrline u koje i svi danas vjerujemo. Zahvalni smo mu na njegovom ratnom doprinosu, dodala je Martina Furdek Hajdin, županica Karlovačke županije.

Iz godine u godinu sve više braniteljskih udruga dolazi na druženje i sportske aktivnosti. Nadamo se da će iduće godine memorijal biti u još većem obliku. 

Tekst i fotografije: Damir Kejžar, trend.com.hr; ogportal.com

Martina Furdek Hajdin, županica Karlovačke županije