SVEČANO OBILJEŽENA 33.OBLJETNICA 111.br HV „ZMAJEVI“ RIJEKA

Rijeka, 01.07.2024.godine

Delegacije Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, Klub Zapovjedništva 111. brigade ZNG-a, Udruga 111. brigade „Zmajevi“ te brojne udruge proizašle iz Domovinskog rata, odali su počast žrtvama polaganjem vijenaca na spomen-obilježja na gradskom groblju Drenova i u Rijeci. U katedrali sv. Vida održana je misa za poginule branitelje.

Potom je uslijedio prijem na kojem su Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa suradnicima primili su predstavnike 111. brigade “Zmajevi“ u povodu obilježavanja 33. obljetnice njihova osnutka.

Bogati program obilježavanja nastavlja se sutra otvorenjem izložbe “33. godine Zmajeva” na riječkom Korzu te polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja u Omišlju.

Ova brigada Zbora narodne garde, odnosno Hrvatske vojske, Rijeka, utemeljena je 2. srpnja 1991. godine. U sastavu 111. brigade borilo se devet tisuća bojovnika. U bojnim djelovanjima smrtno su stradala pedeset i tri pripadnika, a ranjena su 282. Brigada je za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu odlikovana Redom Nikole Šubića Zrinskog.

Izvor: rijeka.hr, i FB profil Irena Kačić