Održana izvještajno-izborna skupština Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice

Virovitica, 29.svibanj 2024.godine

Predsjednik HČZ Virovitica, Davor Špoljarić, bojnik u miru

Hrvatski časnički zbor grada Virovitice danas (29.05.2024.g.) je u restoranu Strukovne škole u Virovitici održao svoju izvještajno-izbornu skupštinu na kojoj je dosadašnji predsjednik Davor Špoljarić jednoglasno izabran za predsjednika i u naredne četiri godine. Za potpredsjednika je izabran Željko Teri, a za tajnicu Biljana Moslavac.

Predsjednik Davor Špoljarić tom prigodom je podnio iscrpno izvješće o radu u protekle četiri godine s posebnim osvrtom na 2023. i prvih pet mjeseci 2024. godine u kojoj su bile brojne aktivnosti.

Razlog tome je prekid sigurnosnih mjera zbog pandemije koronavirusa, a kao što dobro znamo braniteljske pa tako i naše aktivnosti, zasnivaju se na brojnim susretima, natjecanjima, edukativnim izletima, obilježavanjima obljetnica i drugim druženjima. Za vrijeme pandemije to nije bilo moguće, ali zato smo u prošloj i skoro pola ove godine sve to nadoknadili. Briga za naše članove i članove njihovih obitelji i dalje će ostati naša prva i osnovna zadaća, no edukacija naših članova i gajenje istine o Domovinskom ratu, kao i sjećanje na one naše kolege koji više nisu s nama, neće imati manju važnost. Članovi Hrvatskog časničkog zbora bili su zapovjedni kadar u Hrvatskoj vojsci tijekom Domovinskog rata, a s ponosom mogu reći da to svoje dostojanstvo nose i u miru. Na tome sam im posebno zahvalan, a zahvaljujem se isto tako i Virovitičko-podravskoj županiji te Gradu Virovitici i Općini Gradina na odličnoj suradnji i pomoći, kao i tvrtkama i institucijama, udrugama i pojedincima s kojima imamo dugogodišnju dobru suradnju – rekao je predsjednik Davor Špoljarić.

Sve nazočne tom prigodom pozdravili su i zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš i predsjednik UDVDR RH – Podružnice VPŽ, ujedno i Ogranka Virovitica Vlado Paurić.

Na ovoj skupštini su uz brojne branitelje, predstavnike braniteljskih udruga, tvrtki, institucija i lokalne samouprave nazočili i general HV Renato Romić, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, načelnik PU virovitičko-podravske Marcel Štrok i načelnik općine Gradina Josip Vučemilović – Jurić.

Na kraju skupštine predsjednik Davor Špoljarić uručio je priznanja zaslužnim predstavnicima Općine Gradina za sveobuhvatnu pomoć u organiziranju susreta HČZ-a, Ivanu Matiću i Predragu Šuvaku.

Izvor: hcz-virovitica.hr