MLADI VOLONTERI UKLJUČENI U RAD UDRUGE RATNIH VETERANA 128.BR HV „SVETI VID“ RIJEKA

Uključivanje mladih u volonterske aktivnosti otvara prostore u kojima će mladi ljudi moći naći odgovore i izraziti svoje mišljenje o događajima iz naše bliže povijesti, posebno periodu Domovinskog rata. Volontiranje je izvrstan način da mladi budu aktivni članovi zajednice tijekom svog odrastanja u aktivnostima primjerenima njihovoj dobi, intelektualnom stupnju razvoja i vještinama. Mladi razvijaju i jačaju svoje stavove i u odnosu na taj period naše povijesti a volontiranje značajno doprinsi osobnoj afirmaciji i općem dobru.

U rad Udruge ratnih veterana 128.br HV „Sveti Vid“ Rijeka uključeno je nekoliko mladih volontera koji pomažu svojim skromnim donacijama i radom na provođenju programskih ciljeva Udruge.

Tijekom 2024.godine mladi su bili uključeni u:

  • Obilježavanje sjećanja na poginule hrvatske branitelje, pripadnike KNA Armada na stadionu Kantrida
  • Odavanje počasti u Parku Zvonimira Škerla u povodu Dana MO Kozala i
  • Uključivanjem udruge, pozivanjem na izložbu Građevinske tehničke škole Rijeka.

Jedan od naših mladih volontera, Tin Filipović Smojver /koji ponosno nosi majicu udruge/ pozvao nas je na izložbu „Izvan okvira“ čije je otvorenje Građevinska tehnička škola Rijeka organizirala u školskoj galeriji Podroom 12.lipnja 2924.godine. Na izložbi su prikazani radovi učenika prvog razreda smjera Dizajner unutrašnje arhitekture.