ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUGE VETERANA 143. BRIGADE HV OGULIN

Ogulin, 22.03.2024.godine

Redovna skupština Udruge veterana 143. brigade HV Ogulin održana je u hotelu Klek, pod predsjedanjem Milana Poljaka.

Nakon izbora radnih tijela, Milan Poljak podnio je izvješće o radu predsjednika, istaknuvši, među ostalim, da su obilježeni značajni datumi iz povijesti Domovinskog rata. Istaknuo je i dobar odnos sa ostalim udrugama, te institucijama sa gradske, županijske i državne razine.
Željko Šoprek govorio je o radu Izvršnog odbora, Željko Tonković podnio je financijsko izvješće, a Milan Radočaj govorio je o radu Suda časti, dok je o radu Nadzornog odbora izvješće podnio Boško Salopek.
Donesen je plan i program rada, te financijski plan za ovu godinu.

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je članovima zahvalio na suradnji prigodom obilježavanja značajnih obljetnica, vezanih uz Domovinski rat, te obećao daljnju pomoć i podršku u radu Udruge. Posebno ga raduje što je u proteklom razdoblju  pokrenuta aktivacija vojarne u središtu grada, te imenovanje mosta preko Dobre u gradskom središtu upravo po 143. ogulinskoj brigadi, što će biti učinjeno povodom obljetnice osnivanja.

Ratni zapovjednik 143. brigade general Mate Pađen čestitao je svim članovima na dosadašnjem radu, napomenuvši da je i u narednom razdoblju pred njima bogat program i plan rada.

Među gostima, na skupštini su još bili nazočni i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Hrvatske Igor Majetić, bivši župan Ivan Vučić, te predstavnici ostalih udruga iz Domovinskog rata.