Trenutno pregledavate Osnivačka Skupština Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog Zagorja

Osnivačka Skupština Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog Zagorja

Inicijalni odbor za osnivanje nove udruge Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog zagorja sazvao je osnivačku sjednicu Skupštine, koja je održana u Desiniću, u objektu vidikovac na brijegu Osredek Desinićki, vlasnika (i časnika HV u miru) Mladena Šurbeka, dana 11. siječnja 2020. godine u večernjim satima. Sjedište novoustrojene udruge biti će u Krapini, a područje djelovanja udruge obuhvaćati će 7 gradova i 25 općina iz Krapinsko-zagorske  te pojedinačno  zainteresirane časnike koji gravitiraju KZŽ iz područja susjedne Varaždinske županije.

Skupština je donijela potrebite odluke i usvojila temeljne dokumente vezane uz ustrojavanje i registraciju udruge te planske i financijske dokumente vezane uz rad udruge u 2020. godini.  Tijekom osnivačke sjednice, Skupština je izabrala predsjednika udruge te članove i predsjednike tijela udruge. Za predsjednika novoustrojene udruge izabran je Ivan Drašković, a za potpredsjednike Ernest Bifel, Zvonimir Kantolić i Marijan Jurjec.

Izabrani su članovi Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Časnog suda. U Izvršni odbor uz predsjednika i potpredsjednike izabrani su Darko Hlaban, Stjepan Ovčarić i Zdravko Senčar. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran  je Ivan Peica a za članove Vjenceslav Kušić i Dražen Strabić. Za predsjednika Časnog suda izabran je Dragan Žilić a za članove Slavko Mikac i Darko Cigrovski .

U radu sjednice osnivačke Skupštine Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog Zagorja sudjelovali su državni tajnik u Ministarstvu obrane RH, Zdravko Jakop i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga Branko Gačak, koji su se prigodnim riječima obratili članovima Skupštine te čestitali novoizasbranom predsjedniku te predsjednicima i članovima tijela na izboru.

Predsjednik HČZ Hrvatskog zagorja Ivan Drašković na kraju sjednice zahvalio se na ukazanom povjerenju i izboru na dužnost te čestitkama gostiju.