Trenutno pregledavate Kolona sjećanja za Škabrnju

Kolona sjećanja za Škabrnju

Naša Udruga 151.samoborske brigade je u suradnji sa samoborskom HVIDR-om organizirala prijevoz autobusom 18.studenog 2017.na komemoraciju u mjesto Škabrnju u zadarskom zaleđu. Svima je poznato da je srbočetnička JNA u Škabrnji prije 26 godina izvršila masakr 83 hrvatskih branitelja i civila pod zapovijedanjem Ratka Mladića. Na žalost do današnjeg dana od tužilaštva nije pokrenut postupak protiv počinitelja ratnog zločina što je još jedan od propusta pravosudnih organa i tužilaštva naše države.                                                                                   Vijenac smo položili na groblju u Škabrnji u jutarnjim satima.

Počast smo odali i mjestu egzekucije civila i branitelja gdje je i spomenik poginulima.

Zajedno sa nama bio je general Rudi Stipčić sa suprugom, te brigadir Josip Mahović zapovjednik  naše brigade, kao i zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje gđa Marija Hršak. U župnoj crkvi uznesenja blažene djevice Marije prisustvovali smo u misnom slavlju za poginule Škabrnjane.

U koloni sjećanja odazvalo se oko 15000 ljudi, većinom hrvatskih branitelja u koju smo se i mi uključili sa našom zastavom, kao i Samoborska garda.

Nakon ručka kojeg su učesnici sami financirali stali smo i odali počast na Masleničkom mostu poginulim hrvatskim braniteljima zapalivši svijeće, te se u tišini pomolili.