DAN POBJEDE I DAN HRVATSKIH BRANITELJA 2011.

RIJEKA-OPATIJA-BAKAR

drenova1Hrvatski časnički zbor Primorsko-goranske županije, grada Rijeke i grada Opatije čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, položili su 04.kolovoza 2011. vijence na spomen obilježja i groblja gdje su sahranjeni hrvatski branitelji.

Tako je delegacija HČZ PGŽ u sastavu brigadir u mirovini Stanislav Linić, predsjednik, bojnik u mirovini Đuro Vrbanić, član i poručnik u mirovini Rajko Samueli Kačić, predsjednik HČZ grada Rijeke položila vijence na Centralni križ na groblju Drenova i na Mostu hrvatskih branitelja.

Pored toga je na svečanosti obilježavanja Dana pobjede u Bakru položen vijenac i zapaljene svijeće a delegacija u sastavu puk. Ivan Juričić, sat. Damir Žic te prč. Rajko Samueli-Kačić nazočila je i misi zadušnici u crkvi Sv. Andreja te koncertu duhovne glazbe u istoj crkvi..

HČZ Opatije organizirao je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja mimohod branitelja u odorama i sa ratnim zastavama ulicama Opatije.

UHDDR GROBNIŠĆINE OBILJEŽILA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

PREDAVANJE: “OLUJA-HRVATSKA VOJNA OPERACIJA”

Predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Primorsko-goranske županije, brigadir u mirovini, Stanislav Linić, održao je u sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 05.kolovoza u Domu na Čavlima predavanje: “Oluja, hrvatska vojna operacija”. Proslavu Dana pobjede organizirala je UHDDR Grobnišćine.