GAMING II La Spezia-2011

Jesenji sastanak zemalja GAMING INICIJATIVE pod nazivom GAMING-II LA SPEZIA 2011 održan je ove godine u talijanskom gradu La Spezija od 29.rujna do 02.listopada i to u prostorijama Časničkog kluba Ratne mornarice Republike Italije.fgre
Prisutni su bili predstavnici domaćina Italije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Švicarske i Mađarske i u prisutne promatrače iz Francuske i Rumunjske te predstavnike CIOR-a i Predstavnike Odbora PfP NATO-a.

Prisutni iz RH: Stožerni brigadir Rozario Rozga, predsjednik Saveza HČZ RH, brigadir Ljubo Cerovac, predsjednik HČZ istarse županije, brigadir Stanislav Linić, predsjednik HČZ PG županije.
Rad sastanka odvijao se u dva dana. Putem video linka sudionike je pozdravio i Savezničkog Pomorskog zapovjedništva NATO u Napulju /  Allied Maritime Command Naples/ Vice Admiral Rinaldo Veri i kratko se osvrnuo na zadaće zapovjedništva i aktualnu situaciju u okruženju, posebno vezano za operacije u Libiji.Također, u stručnom dijelu sastanka održana je prezentacija o RM Italije i fregati Grecale te posjeta fregati Grecale u ratnoj luci La Spezia.

Tijekom drugog dana održana je prezentacija o sustavu obuke i organizaciju pričuvnog sastava u Njemačkoj,Sloveniji i Hrvatskoj , te posjeta Tehničkom pomorskom muzeju.

Sudjelovanje na sastancima Gamiger inicijative pokazuje se i dalje veoma korisno za hrvatsku delegaciju i to zbog: održavanja veza i kontakata sa organizacijama pričuvnih časnika iz zemalja Srednje Europe kao i iz susjednih zemalja i proširivanje spoznaja o organizaciji i ustroju zemalja pripadnica organizacije a posebno o problemima organizacije i obuke pričuvnog sastava. Tijekom sastanka uspostavljena je bliža veza sa organizacijom pričuvnih časnika Slovenije ZČS i dogovorena je bliža suradnja i uzajamni posjeti u narednom periodu.
Također, sa predstavnikom NATO odbora za PfP dogovoreno je sudjelovanje predsjednika HČZ te predsjednika i jednog člana HČZ PGŽ na Radionici koju organizira Organizacija pričuvnih časnika Albanske vojske u Tirani u vremenu od 26.do 30.listopada, uz posjetu MNG u Prizrenu.

 [wowslider id="7"]