SUSRET PRIČUVNIH ČASNIKA REPUBLIKE HRVATSKE HČZ RH-ZAJEDNICE UDRUGA „RIJEKA 2012“

OLYMPUS DIGITAL CAMERADana 01. i 02. lipnja u Rijeci je održan 11. ssret časnika “RIJEKA 2012”. Prema programu rada susret se je prvog dana odvijao najprije u vojarni “Drgomalj” u Delnicama gdje smo bili gosti Bojne za specijalna djelovanja. Djelatnici bojne održali su prezentaciju o ustroju i zadaćama bojne a potom i taktičko-tehnički zbor sa naoružanjem i opremom bojne. Poslije ručka u Delnicama nasavili smo za Rijeku gdje je pričuvni poručnik Rajko Samueli Kačić u prostorima podzemne utvrde na Sv.Katarini održao predavanje o Riječkoj bitci u II SR i posjetili smo Svetište Majke Božje na Trsatu. Istog dana navečer imali smo druženje na kojem su nam se priključili gospodin V.Vujić, župan Primorsko-goranske županije, gospodin J.Turina, gradonačelnik grada domaćina, Kraljevice, zamjenik graonačelnika Bagra gospodin Rajko Pavešić, predsjednik USP “Ajkule” gospodin Perica Prpić, predsjednik Streljačkog saveza PGŽ gospodin Josip Rupčić i ostali.

Drugi dan je predsjednik HČZ PGŽ brigadir u mirovini Stanislav Linić održao predavanje o sudjelovanju OS RH u misiji ISAF a gospodin Drago Kraljević, bivši veleposlanik RH u Rimu predavanje o izazovima RH u približavanju EU.

Po zavšetku predavanja održan je i 8.Sabor HČZ RH-ZAJEDNICE UDRUGA

Susretu je prisustvovalo oko 200 pripadnika HČZ RH i to iz: Virovitice, Koprivnice, Pakraca-Lipika, Novske, Vrbovca, Ivanić Grada, Samobora, Zagreba, Karlovca, Duge Rese, Ozlja, Ogulina, Pule, Umaga, Rovinja i Rijeke.

Slijedeći susreti održat će se u Koprivnici 2013.godine