21.obljetnica osnivanja “A” bojne 111.br HV

Danas, 24. kolovoza kada se obilježava Dan “A” bojne, djelatne postrojbe i glavne udarne snage 111. brigade ZNG a kasnije HV delegacija  “Udruge 111. brigade Zmajevi” obišli su Aleju branitelja na gradskom groblju Drenova te se uz polaganje cvijeća i zapaljene svijeće prisjetili svih poginuli pripadnika “A” bojne ali i svih poginulih branitelja za našu domovinu. Potom se delegacija uputila u Kostrenu gdje je na spomenik “A” bojni također položila cvijeće te u znak sjećanja na poginula suborce zapalila svijeće. U isto vrijeme delegacija sastavljena od pripadnika “A” bojne sa područja Crikvenice, Novog Vinodolskog, Selca i Općine Vinodolske položili su vijenac i zapalili svijeće na spomen obilježju u Povilama.

Delegacije su sastavljene od svih pripadnika ove legendarne postrojbe ali i svih branitelja dobre volje koji su željeli obilježiti ovaj dan i kojima su sjećanja na to ratno vrijeme još svježa. Svake smo godine nešto stariji, nešto “popunjeniji”, ima i sve više sijedih vlasi ali je žar u očima ratnih drugova još onaj isti kao i sada već davne 1991.g.
Zahvaljujemo svima koji su se odazvali a i onima koji su se ispričali zbog nemogućnosti dolaska kao i onima koji su preko facebook stranica podržali ovakve aktivnosti. Idemo dalje, napravimo knjigu o brigadi i njenim bojnama i satnijama, o njenim bojovnicima i njenom ratnom putu. Prije nego sasvim ostarimo i pomalo zaboravimo te događaje.