Predavanje : „Bitka za Vukovar i njen značaj“

v3Predavanje na temu „Bitka za Vukovar i njen značaj“ za studente Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. koji se ove godine obilježio pod geslom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”, Studentski zbor Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i Hrvatski časnički zbor grada Virovitice organizirali su 19. studenoga 2014. godine predavan…je s temom „Bitka za Vukovar i njen značaj“. Predavanje je održao ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rada doc. dr. sc. Ante Nazor. Predavanju su uz studente nazočili dekanica Vesna Bedeković sa suradnicima, predstavnici grada Virovitice, predstavnice i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada i županije i članovi Časničkog zbora grada Virovitice.

v2

Uv1svome predavanju povjesničar Ante Nazor dotaknuo je pitanja povijesnih uzroka, podsjetio na bitku i strateški važna mjesta u borbi te na posljedice pada Vukovara. Naglasio je i važnost saniteta i vukovarske bolnice gdje su uz Hrvate bili zbrinuti i jednako tretirani i pripadnici neprijateljskih snaga.
Nakon predavanja, koje su studenti popratili s visokom pozornošću, doc.dr.sc. Ante Nazor je u pratnji dekanice, članova Časničkog i Studentskog zbora obišao Spomen sobu za poginule branitelje u krugu Visoke škole( bivše vojarne) te Stalni postav Domovinskog rata u sklopu Gradskog muzeja.
Prethodnog dana članovi Časničkog zbora i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Virovitice sudjelovali su u Koloni siječanja u Vukovaru.