POSJET HČZ PRIMORSKO GORANSKE ŽUPANIJE

hczvtc (8)Skupina pričuvnih časnika, članova HČZ Primorsko goranske županije u kojoj su bili brigadir Stanislav Linić, ntp Ivo Dvornik, por Rajko Samueli -Kačić i gospodin Ivo Mileusnić, djelatnik Povijesnog i pomorskog muzeja grada Rijeke posjetila je 25.veljače Virovitičko HČZ.

Cilj posjeta bio je upoznavanje sa Postavom Domovinskog rata izložbom organizacije otpora agresiji i stvaranjeZNG i HV na području Virovitice tijekom Domovinskog rata te održavanje predavanja o angažiranju HV u misji ISAF u Afganistanu, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici.OLYMPUS DIGITAL CAMERAhczvtc (6)Domaćini posjeta bili su pričuvni časnici: Davor Špoljarić, umirovljeni bojnik, predsjednik HČZ VTC, Željko Teri, umirovljeni satnik, dopredsjednik , Zvonimir Kasumović, pričuvni natporučnik, rizničar, te Vlado Paurić , umirovljeni policijski savjetnik, počasni brigadir, dopredsjednik udruge veterana idragovoljaca VTC i član HČZ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANakon razgledavanja Postava Domovinskog rata, koji se nalazi u sklopu Gradskog muzeja Virovitice, domaćini su goste upoznali i sa ratnim događanjima na području grada, organizaciji otpora agresoru, počecima stvaranja ZNG a kasnije pričuvnih i profesionalnih postrojbi HV na ovom području.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotom je u Gradskoj knjižnici i čitaonici, gdje je domaćin bila gospođa Višnja Romaj, prof., ravnateljica ustanove, u prisutnosti predstavnika udruga iz Dom. rata, članova HČZ i ostalih građana, te lokalnih medija, održana prezentacija “HV u misiji ISAF”.

Posjeta je protekla u vrlo ugodnoj atmosferi razmjene mišljenja i iskustava te dogovora o budućoj suradnji vezanoj za postavljanje sličnog sadržaja u Povijesnom i pomorskom muzeju Rijeke te aktivnosti HČZ Rijeke u 2014.godinPostav Domovinskog rata Virovitica_15 Postav Domovinskog rata Virovitica_23