OBILJEŽAVANJE DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI

3Dana 03.kolovoza je u Gradskoj vijećnici u Crikvenici održana promocija knjige “155.brigada Hrvatske vojske” autora Ivice Šubata.
U prigodnom programu knjiguo 155. brigadi HV je predstavio Nikica Milković, Predsjednik Hrvatskog časničkog zbora „Vinodol“, a o Domovinskom ratu i sudjelovanju primoraca u njemu govorio je stožerni general Anton Tus, prvi 155. BRIGADA NASLOVNICAnačelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH.  Nazočnima se obratio i brigadni general Rudolf Brlečić  te dr. Ante Nazor, Ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.
U knjizi „155. brigada HV-a“ opisan je ratni put 155. brigade HV-a koja je bila sastavljena od ljudi s područja bivše Općine Crikvenica, te općina Opatija, Senj i Rab. Isto tako, opisano je razdoblje neposredno prije Domovinskog rata u Općini Crikvenica i okolnosti u kojima je došlo do formiranja 155. brigade HV-a.


linic14 linic15Predsjednik HČZ PGŽ brigadir Stanislav Linić,održao je na poziv gradonačelnika Grada Kastva, gospodina Ivice Lukanovića predavanje na temu:” OLUJA – HRVATSKA VOJNA OPERACIJA”. Predavanje je održano u Gradskoj vijećnici 03.08.2012.godine


Pripadnici Hrvatskog časničkog zbora PGŽ su, uz delegacije tijelalokalne samouprave i udruga proizašlih iz Domovinskograta, položile tijekom 04.05. vijence na Centralno gradsko groblje na Drenovi,groblje u Opatiji, groblje u Gradu Bakru.

4 5 6pozdrav3


Pripadnici HČZ PGŽ sudjelovali su u proslavi i obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koju je organizirala Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata iz Čavala.