Trenutno pregledavate SASTANAK GAMINGER INICIJATIVE U LOVRANU

SASTANAK GAMINGER INICIJATIVE U LOVRANU

LOGO2Drugi, jesenski, sastanak GAMINGER INICIJATVE, organizacije pričuvnih časnika  Srednjeeuropskih zemalja održava se ove godine u Lovranskom hotelu „Lovran“ u vremenu od 24. do 27. rujna 2014.godine.

Na sastanku sudjeluje 19 pričuvnih časnika iz svih 8 zemalja članica: Češke, Slovačke, Slovenije, Poljske, Njemačke, Švicarske, Mađarske i Italije i 20 pričuvnih časnika iz HČZ RH-ZU. Očekuje se  i sudjelovanje delegacije pričuvnih časnika Makedonije, koji bi sudjelovali po prvi put, kao gosti.

Pored obilaska Središnjice Specijalnih Snaga OS RH u Delnicama i upoznavanja sa radom iste predviđena su i interesantna predavanja: iz ratne kirurgije koje će držati pričuvni pukovnik,  pof.dr.sci Zvonimir Lovrić, tajnik Međunarodne udruge ratnih kirurga i o aktualnoj situaciji u vezi radikalnog islamizma koje će držati gospodin Vedran Obućina, politolog. Također, predviđena je i  demonstracija rada i sposobnosti RMZO, radio mreže za opasnost na kojoj očekujemo kolege iz Slovenije koji su zainteresirani za osnivanje takve udruge u susjednoj državi.IMG_8285

Na ovom sastanku će na predsjedavajućoj funkciji, a prema ustaljenom redosljedu, kapetana korvete Giuseppe Filippo  IMBALZANA zamijeniti brigadir Stanislav LINIĆ, koji će biti predsjednik Gaminger Inicijative slijedeće dvije godine a na toj će ga funkciji 2017.godine zamijeniti satnik Radim MARUSAK iz Češke.

Ovdje možete pogledati PLAN RADA i POPIS SUDIONIKA.