PROSLAVLJENA KOVANICA OD ZLATA ILIJE GARIĆA U RUŠČICI

kovanicaodzlata-ilijagaric-proslava11233428_929895813743463_3674568321408679592_nU utorak 12.05.2015. se kod Mate Opačka okupilo društvo da bi proslavilo ovogodišnju dodjelu “Kovanice od zlata” Brodsko-posavske županije našem članu Iliji Gariću. Ilija je dopredsjednik Hrvatskog časničkog zbora Brodsko –posavske županije a niz godina je nastupao za šahovsku sekciju HVIDR-e, te za Šahovski klub invalida Hvidre –Brod. On je također osnivač i predsjednik Pikado kluba invalida Hvidra-Brod.

“Kovanica od zlata” mu je dodjeljena za nesebično zalaganje u promicanju bavljenja športom osobama s invaliditetom, osobito invalida Domovinskog rata , ne samo šahom kojeg je zaljubljenik , nego svim drugim športovima te skrb o braniteljskoj populaciji i njihovoj društvenoj uključenosti u športska i druga događanja grada i županije. Njegova je zasluga da je šah uzdigao na najvišu razinu u Brodsko-posavskoj županiji.

Ekipa koja je bila na proslavi :Dr. Ninoslav Ljubičić,Šimo Knežević,Zlatko Liović,Ivan Tmić,dopresjednik HČZ Ilija Garić,Pero Čavić,Željko Štefančić,Miljenko Talić,Darko Bajan,Petar Bubalo,Vlatko Krznarić, Ivan Rudec,predsjednik HČZ Mato Opačak,Vladimir Milec,Zvonko Opačak,Ivica Rapić,Branko Pekarik, Mišo Čuljak,Berislav Kodžoman,Viktor Šarić,Dr. Tomislav Vlajnić,Nedostaju na slici a bili su ;Andrej Garić, Ivan Rački,Antun Rakić,Mario Sosnik,Darko Boić,Željka Koški,Josip Koški,Mirko Mirković, Avagustin Vučetić, Josip Majić, Damir Bošnjak i slikar Ivan Salantić.