Priprema sastanka Gaminger Inicijative u Bratislavi, 2016.godine

Regrut_01_znak_ossrNa poziv Organizacije pričuvnih časnika Republike Slovačke i njenog predsjednika gospodina Zdeneka Stastny dana 10.studenog 2015.godine predsjednik Gaminger Inicijative brigadir u mirovini Stanislav Linić i Giuseppe Filippo Imbalzano, potpredsjednik Gaminger Inicijative posjetili su Bratislavu.

Tijekom radnog posjeta obavljeni su razgovori u Glavnom stožeru oružanih snaga Republike Slovačke, u Zapovjedništvu za potporu operacija sa zapovjednikom, brigadnim generalom Daniel Zmeko.

4-f11b1b434253a9ee8275479ed550f3bd637fda41Opći cilj posjeta i razgovora sa BG D.Zmekom bio je da se potakne kooperacija između MO i GS OS Rslovačke i Organizacije pričuvnih časnika Slovačke.

Također, vezano za Gaminger Inicijativu cilj je bio iniciranje razgovora za nalaženje potpore MO za aktivnosti Oragnizacije pričuvnih časnika te potpore organizaciji sastanka Gaminger Inicijative u Bratislavi tijekom jeseni 2016.godine.

download (1)download

Tijekom razgovora BG Zmeko je izjavio da je veoma zadovoljan sa aktivnostima Organizacije pričuvnih časnika Slovačke i da ta organizacija ima njegovu punu potporu vezanu za aktivnosti Gaminger Inicijative. Organizaciji pričuvnih časnika savjetovano je da uputi odgovarajuće zahtjeve MO, zahtjeve koje će BG Zmeko poduprijeti i da je spreman u okviru svojeg zapovjedništva ispoštovati sve potrebno za kvalitetno održavanje susreta Gaminger Inicijative.

Iz organizacije HČZ PGŽ sastanku su bili nazočni i poručnik Ivo Dvornik i nadnarednik Čestmir Komarek