OSNIVAČKA SKUPŠTINA UDRUGE RATNIH VETERANA 9.GBR VUKOVI PODRUŽNICE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

U petak 24.04.2015.g. u dvorani Doma hrvatskih branitelja Viškovo u 17 sati održana je Osnivačka Skupština URV 9 GBR VUKOVI PODRUŽNICA PGŽ.

h
brg M.Hećimović

Na Skupštini se okupilo stotinjak ratnih pripadnika 9. GBR sa područja Rijeke i okolice i delegacija matične udruge iz Gospića predvođena predsjednikom Udruge Milanom Franićem te podpredsjednicima Milanom Ćulumovićem i Antonijom Šebaljem i tajnik Nikola Proroković.

Nakon uvodnog djela i intoniranja himne i odavanja počasti poginulim Hrvatskim braniteljima pristupilo se radnom dijelu skupštine. Usvojen je Poslovnik i Statut udruge te se pristupilo izboru tijela udruge.

  • Za predsjednika URV 9.GBR PODRUŽNICA PGŽ izabran je brigadir Miodrag Hećimović, za dopredsjednika dr. Čedomir Zorić, za tajnika Damir Krbavac a za članove Upravnog odbora Miljenko Šebalj,Nikola Tvrdinić,Ante Mrkonjić i Milan Zdunić.
  • U nadzorni odbor su izabrani Vladimir Pejnović kao predsjednik i članovi dr. ines Strenja-Linić i Zlatko Šakić.
  • Sud čast izabran je u sastavu Renco Banić kao predsjednik i Siniša Bezuk i Vesna Šikić kao članovi.
  • Za likvidatora udruge je izabran Miljenko Šebalj.

Važno je napomenuti da su sve odluke donesene jednoglasno

Skupštini su prisustvovali i gosti iz 111. Brigade Hv,Općine viškovo,Časničkog zbora PGŽ a predstavnik Općine Viškovo također hrvatski branitelj Luka Matanić pozdravio je skup i izrazio potporu radu Udruge. Nazočnima se obratio i predsjednik matične udruge Milan Franić te novoizabrani predsjednik podružnice Miodrag Hećimović koji je pozvao na jedinstvo,okupljanje branitelja u borbi za zajedničke ciljeve i maksimalnu angažiranost u radu.nakon škupštine ratni suborci su se nastavili družiti u opuštenoj atmosferi a predstavnici Vukova su posjetili svog suborca Ivicu Valinčića koji se nalazi na lječenju teške bolesti u KBC Rijeka.

Izvor: http://www.9gbr-vukovi.com/