NATJECANJE HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA U STRELJAŠTVU

DSC03271U subotu 04.10.2014. godine na strelištu MUP-a RH „Bosna“ kod  Vrbovca,  u organizaciji HČZ-a Grada Vrbovca i suorganizaciji Policijske postaje Vrbovec te uz logističku potporu Hrvatske vojske( ustupanjem naoružanja, puščanog streljiva, potrebne zaštitne opreme i pružanjem sanitetskog osiguranja), održano je natjecanje u ciljanju iz automatske puške  7,62mm  i pištolja HS 9mm.
Na natjecanju je nastupilo  90 pričuvnih časnika iz sedam udruga iz RH i jedne iz susjedne Republike Slovenije i to: udruga pričuvnih časnika Republike Slovenije iz grada Brežica, HČZ  Zagreb, HČZ Vrbovec, HČZ Ivanić Grad, HČZ Samobor, HČZ Novska, HČZ  Lipika – Pakrac i HČZ  Virovitica.

Radi se o tradicionalnom natjecanju dijela udruga s prostora Kontinentalne Hrvatske koje uz druženje časnika i dočasnika ima i svrhu održavanja temeljnih vojnih vještina.
Natjecanje je zasigurno organizirano na visokoj razini pridržavanjem svih potrebnih mjera sigurnosti te organizatori zaslužuju svaku pohvalu.
Vrednovanje rezultata bilo je pojedinačno dodjelom pehara za svaku disciplinu a medalje su dodijeljene i najboljim pojedincima iz svake udruge također za svaku disciplinu.

REZULTATI NATJECANJA:

AUTOMATSKA PUŠKA:

  1. mjesto Petar Verstovšek ZSČ Brežice
  2. mjesto Zoran Kozjak, HČZ Virovitica
  3. mjesto Roman Prodanić  ZSČ Brežice

PIŠTOLJ HS 2000

  1. mjesto Zdravko Jančikić HČZ Samobor i Sv.Nedelja
  2. mjesto Davor Špoljarić HČZ Virovitica
  3. mjesto Roman Prodanić ZSČ Brežice