“GROM”-NATJECANJE SNAJPERISTA U OSIJEKU

Proteklog vikenda u Osijeku je održano natjecanje hrvatskih snajperista “GROM”. Natjecanje je ove godine održano drugi put po redu i nadamo se da će se održati u kontinuitetu i postati tradicionalno, kao i “Sniper-kup” u organizaciji Hrvatskog časničkog zbora PGŽ.

podmedNastupilo je šezdeset natjecatelja u tri discipline: “Lovačka puška”, “Jurišna puška” i “Snajperska puška”. Prve dvije discipline su se pucale na 100 metara dok je “snajperska puška” imala mete na udaljenosti od 300 metara. U disciplini “lovačka puška” slavio je Berislav Kuruc sa 54 kruga, srebro je osvojio Jurica Prpićsa 53 kruga, a treće mjesto izborio je Veljko Županić sa 52 kruga. U disciplini “jurišna puška” zlato je pripalo Jurici Prpiću sa apsolutnih 100 krugova, srebro je osvojio Marin Peran sa 96 krugova a broncu Danijel Perišić sa 95 krugova. Najzanimljivija disciplina naravno je ona na 300 metara gdje se najboljim pokazao Mihael Kuprešak sa ukupnim rezultatom (meč+finale) od 186 krugova. Srebro je osvojio Danko Sinković sa dvakruga manje-184, a broncom se okitio Franjo Ambrinac sa 183 kruga.

Ekipa Hrvatskog časničkog zbora Primorsko-goranske županije je osvojila treće mjesto ekipno u disciplini “jurišna puška”. Svega tri kruga su nedostajali da se okiti broncom i u disciplini “lovačka pušla” ali je ostala na nezahvalnom četvrtom mjestu. U disciplini “snajperska puška” je zauzela 11. mjesto od ukupno 16 ekipa. Vjerujemo da će po nabavci vlastitih snajperskih pušaka (pucalo se sa posuđenim puškama) i u toj disciplini zauzimat mjesta u najvišem rangu. Posebno nam je drago da gotovo svi nosioci medalja i ekipnih i pojedinačnih dolaze iz vojnog i policijskog miljea što je i logično obzirom na prirodu posla kojim se bave.