Trenutno pregledavate Rijeka dobila društvo kolekcionara – militarije

Rijeka dobila društvo kolekcionara – militarije

Damir Batistić
Damir Batistić, Predsjednik društva

Rijeka je postala bogatija za Društvo ljubitelja militarije. Naime, Inicijativni odbor Hrvatskog društva kolekcionara militarije, održao je osnivačku skupštinu u prostorijama Hrvatskog časničkog zbora Primorsko-goranske županije, na adresi Titov trg 2.

Prema riječima predsjednika Damira Batistića, svrha osnivanja društva je promicanje razvitka i unapređenja znanja i kulture o vojnoj povijesti, a posebno kolekcionarstva militarije: općenito vojnih memorabilija, opreme, kaciga, odora, odlikovanja, svega što je vezano za vojnu povijest, literature, fotografija, filatelije, maketarstva/modelarstva, vojnog, vatrogasnog i policijskog znakovlja.

riječke brigade (3)
nadnarednik Čestmir Komarek, dopredsjednik društva

Za predsjednika društva jednoglasno je izabran kolekcionar militarije, autor desetak izložbi na temu Domovinskog rata, od kojih su najznačajnije: »Ratne Boje« PPMHP u Rijeci 2015. i »Riječke brigade« u Državnom arhivu u Rijeci 2016. godine, voditelj tima kandidiranog za program »27 susjedstava« Rijeka 2020. Europska prijestolnica kulture, Damir Batistić. Za dopredsjednika Društva izabran je nadnarednik HV-a Čestimir Komarek, a za tajnika Damir Trinajstić. (Izvor: Novi List Rijeka)