Trenutno pregledavate ZVEZA SLOVENSKIH ČASTNIKOV POKRENULA AKCIJU ZA PRIKUPLJANJE POMOĆI POSTRADALIMA U POTRESU-Predsjednik HČZ-ZU brigadir Branko Gačak: Zahvaljujemo na izrazima solidarnosti i volji za pružanjem iskrene i prijateljske pomoći.

ZVEZA SLOVENSKIH ČASTNIKOV POKRENULA AKCIJU ZA PRIKUPLJANJE POMOĆI POSTRADALIMA U POTRESU-Predsjednik HČZ-ZU brigadir Branko Gačak: Zahvaljujemo na izrazima solidarnosti i volji za pružanjem iskrene i prijateljske pomoći.

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:HČZ RH-ZU

Potres magnitude 6,4 koji je 29.12.2020.godine pogodio Petrinju i Sisačko-moslovačku županiju osjetio se je čak u 12 okolnih zemalja. Za sada je poznato da je u potresu poginulo 7 osoba, više desetina je ozlijeđeno a materijalna šteta na području koje je neposredno zahvaćeno potresom je ogromna i tek se ustanovljuje.

Svjedočimo nezapamćenom angažmanu pojedinaca, skupina, navijačkih skupina, udruga iz cijele zemlje koje ili nude pomoć ili su odmah po potresu krenule u ugroženo područje sa svime što bi ugroženom stanovništvu moglo pomoći, od tople odjeće i hrane pa do kamp kućica. Sve da se pomogne stanovnicima pogođenog područja koji će početak 2021.godine dočekati u privremenim smještajima i bez nade da će se uskoro moći vratiti u svoje domove.

Iz velikog broja zemalja stigla je i još stiže pomoć a Vlada RH je otvorila račun na koji građani mogu uplaćivati novčane iznose.

Hrvatskom časničkom zboru-zajednici udruga stižu pisma potpore iz srodnih prijateljskih organizacija širom Europe a Zveza Slovenskih Častnikov je odmah počela prikupljati pomoć za ugroženo područje.

Zahvaljujemo na izrazima solidarnosti i volji za pružanjem iskrene i prijateljske pomoći.

PISMO ZVEZE SLOVENSKIH ČASTNIKOV:

Poštovani,

Želim Vas obavijestiti da su naši kolege iz slovenske veteranske udruge OZVVS Šmarje pri Jelšah i njezin predsjednik g. Anton Ŝturbej pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za postradale u potresu u RH. 

Akciju je podržao i predsjednik ZVVS Slovenije general Lipič koji se osobno također uključio u akciju. 

Po prikupljanju pomoći (u prvom redu financijske), istu bi predali u Krapini obzirom na dosadašnju prijateljsku suradnju sa Hrvatskim časničkim zborom Hrvatskog zagorja.

Molim Vas da se pridružite akciji.

S osobitim poštovanjem

Zdravko Senčar, član IO HČZ HZ