Zimski kongres CIOR-a

Predsjednik HČZ RH-ZU stožerni brigadir u mirovini ROZARIJO ROZGA i zamjenik predsjednika, brigadir u mirovini STANISLAV LINIĆ sudjelovali su u vremenu od 04.-06. Veljače na Zimskoj konferenciji CIOR-a u Briselu.

Konferencija u Briselu imala je kao glavnu temu: Uloga pričuvnog sastava u suprotstavljanju ugrozama suvremenog doba.

2016-02-17 (3)Sudionike Konferencije pozdravio je general Pavel, predsjednik Vojnog odbora NATO-a koji se je u svom govoru osvrnuo na promjene strategijskih koncepata NATO-a od njegovog osnivanja do danas te o novom strategijskom konceptu sa posebnim osvrtom na sukobe u Ukrajini i Siriji te angažmanu NATO-a u borbi protiv militantnog islama.

U daljem dijelu Konferencije održana su i izvješćivanja svih predsjednika odbora CIOR-a.

Tijekom Konferencije održan je i sastanak užeg vodstva Gaminger inicijative (brg Linić, predsjednik, kapetan korvete Giuseppe Filippo Imbalzano, zamjenik predsjednika, bojnik Andre Roosen, predsjednik organizacijskog odbora slijedećeg sastanka Gaminger inicijative u Dresdenu).[URIS id=4329]

Tema sastanka bila je usklađivanje plana rada sastanka u Dresdenu kao i razmatranje daljih aktivnosti Gaminger inicijative.

Tijekom boravka u središtu NATO-a u Briselu delegacija RH sastala se i sa predstavnikom RH u NATO-u general bojnikom Mate Pađenom. U vrlo interesantnom i konstruktivnom razgovoru razmjenjena su mišljenja o viziji organizacije pričuve u OS RH i kako bi tome HČZ RH-ZU mogao kao organizacija doprinjeti.