Trenutno pregledavate Video konferencija CIOR-a

Video konferencija CIOR-a

Predsjednik RADB kbb Jan Hörmann (sredina desno) i gl. tajnik bjn. André Roosen (sredina lijevo)

Video konferencija CIOR-a održana je 16. siječnja 2021. godine. Budući da do sada nisu bile organizirane slične aktivnosti tijekom siječnja, video konferencija je sazvana u svrhu informiranja članica o aktivnostima njemačke udruge Reservist Association of Deutsche Bundeswehr (njemački: „Verband der Reservisten der Deutschen Bundeswehr e. V. “ – VdRBw) u ulozi predsjedatelja CIOR-a te najava skorog MWM-a („Meed Winter Meeting“) koji se redovno svake godine održava tijekom druge polovice veljače u sjedištu NATO-a u Bruxellesu. Video konferenciji je sudjelovalo 32 nacionalna predstavnika od ukupno 34 zemlje članice NATO-a i partnerskih zemalja udruženih u CIOR.

Brigadir Neven Cugelj

Konferenciju je u ulozi predsjedatelja CIOR-a vodio njemački pričuvni kapetan bojnog broda Jan Horman koji se osvrnuo se na dosadašnji rad organizacije, zatim na aktualnu situaciju u CIOR-u te glavne aktivnosti tijekom tekuće i narednih godina. U svom obraćanju podsjetio je na naglaske govora zamjenika glavnog tajnika NATO-a general Mircea Geoana tijekom prošlogodišnjeg sastanka CIOR-a održanog u sjedištu NATO-a u Bruxellesu, koji ističe značaj suradnje CIOR-a i njegovih zemalja članica i NATO-a te značaj suradnje CIOR-a i NRFC-a (National Reserve Forces Committee).  Održana je i prezentaciju na temu NATO Multinational Reserve Network (NMRN). Utvrđeni su termini predstojećih glavnih godišnjih aktivnosti. Virtualni MWM – „Meed Winter Meeting“ planira se održati od 19. do 21. veljače 2021., a virtualni IBM – In-Between Meeting 29. svibnja 2021. Središnje godišnje događanje CIOR-a, odnosno „CIOR Summer Congress 2021“ održati će se u Ateni u Grčkoj.

U radu video konferencije CIOR-a sudjelovao je glavni tajnik HČZ-ZU brigadir Neven Cugelj, koji je ujedno i predstavnik HČZ-ZU u CIOR-u.