Trenutno pregledavate Umirovljeni brigadni general Frano Primorac preuzeo vodstvo Hrvatskog časničkog zbora Liburnije

Umirovljeni brigadni general Frano Primorac preuzeo vodstvo Hrvatskog časničkog zbora Liburnije

Opatija – Hrvatski časnički zbor Liburnije nakon nekoliko godina pauze obnovio je svoj rad, objavilo je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji novo vodstvo udruge. Tom prilikom predsjednik udruge Frano Primorac, umirovljeni brigadni general predstavio je planove i aktivnosti udruge, koja trenutno okuplja 23 člana, u narednom periodu.

— Za ovu godinu sukladno mogućnostima i financijama planiramo nekoliko aktivnosti kojima bi se dostojno obilježila 25. godišnjica Vojno-redarstvene akcije Oluja. Osim sudjelovanja u samom mimohodu u planu nam je organizacija izložbe fotografija, oružja, odora, znakovlja i drugih eksponata branitelja s Liburnije koju bi postavili u UP Juraj Šporer. Također, planiramo posjete Vukovaru i Škabrnji te mjestima stradanja naših sugrađana u Domovinskom ratu uz obavezno učešće učenika jedne od devet škola iz našeg kraja. Tom prilikom učenici bi imali svojevrsnu terensku nastavu u kojoj bi mogli poslušati predavanje o Domovinskom ratu, obzirom da okupljamo članove koji su uz civilne završili i vojne škole čime ćemo biti vjerodostojni u našoj prezentaciji. Želja nam je sudjelovati u obilježavanju važnijih datuma iz Domovinskog rata te biti aktivniji u Zajednici udruga časničkih zborova RH, poručio je Primorac koji je istaknuo da pokrivaju područje bivšeg ureda za obranu općine Opatija.

Uz Primorca, novoizabrano predsjedništvo čine Jure Krišto, Jugoslav Kuzmar, Branko Maloča i Zoran Škrokov, Dušan Barković, Milan Kralj i Josip Mršić članovi su nadzornog odbora. Sud časti čine Dalibor Beroš, Bruno Blašković i Željko Jurić, a likvidator je Jure Krišto.

Udruga trenutno djeluje u prostorijama u Rakovčevoj 15, a želja im je useliti u vlastiti prostor.

Izvor: poduckun.net