Udruga 128.brigade HV “Sveti Vid” Rijeka svoju 30.obljetnicu osnivanja obilježila donacijom Dječjoj bolnici

Udruga 128. brigade HV “Sveti Vid” donirala je 16. veljače  Klinici za pedijatriju na Kantridi vrijednu audiovizualnu opremu. Prilikom primopredaje uređaja, na donaciji su se Ivanu Lergi, bojniku HV u pričuvi i predsjedniku udruge 128. brigade HV zahvalili ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić i predstojnica Klinike za pedijatriju doc. dr. Iva Bilić Čače. Prijamu su nazočili i članovi Upravnog odbora udruge Walter Cvjetan i Stevo Kabić, te Emil Mandarić, predsjednik Udruge slijepih PGŽ.

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić čestitao je članovima udruge 30. obljetnicu rada i posebno se zahvalio na načinu obilježavanja jubileja humanim gestama u što je uključena donacija koja će unaprijediti kvalitetu boravka i smanjiti stres kod najmlađih pacijenata i njihovih roditelja. ”Ovo je važna poruka javnosti da doprinosite zajednici”, poručio je ravnatelj Ružić koji se pored zahvale donatorima zahvalio i svim djelatnicima Klinike za pedijatriju na kontinuiranom predanom radu.

Doc. dr. Iva Bilić Čače, predstojnica Klinike za pedijatriju, zahvalila se predstavnicima udruge u ime Klinike na vrijednoj donaciji i želji da se pomogne djeci.

Ivan Lerga, predsjednik Udruge 128. brigade HV “Sveti Vid”, podsjetio je da je udruga osnovana 15. svibnja 1992. radi brige o udovicama i djeci članova brigade, da bi nakon 1995. posebno brinula o stipendiranju djece članova brigade. Nakon što su djeca odrasla, udruga se okrenula i drugoj djeci pa je tako u sklopu svečanog obilježavanja 30. obljetnice nastanka organizirala i humanitarnu izložbu fotografija svog člana Dragana Borčića te izložbu radova pripadnika brigade, Udruge MULTIPLA i Udruge slabovidnih osoba PGŽ.

Prikupljena sredstva raspodijeljena su na Dom za nezbrinutu djecu “Ivana Brlić Mažuranić” u Lovranu i Dječju bolnicu na Kantridi, a pripadnici Udruge 128. brigade HV najavljuju i nove aktivnosti u cilju uključivanja u život zajednice među kojima su edukativna predavanja, pomoć u uređenju okoliša i kiparske radionice.

Zahvaljujemo Tanji Čorak, voditeljici Ureda ravnatelja KBC Rijeka i Tatjani Čargonja, glavnoj sestri Klinike za pedijatriju za pomoć u organizaciji ovog događaja