Trenutno pregledavate U Virovitici održana svečanost povodom obilježavanja 30. godišnjice formiranja 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica

U Virovitici održana svečanost povodom obilježavanja 30. godišnjice formiranja 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica

Povodom obilježavanja 30. obljetnice formiranja 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica i dana UDVDR RH Ogranak Virovitica, danas (ponedjeljak) je u Centru kulture u Virovitici održana prigodna svečanost. Na njoj su, uz branitelje pripadnike 50. samostalne bojne i članove udruge, nazočili i visoki uzvanici, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednik HVIDRA-e RH, saborski zastupnik Josip Đakić, izaslanik predsjednika Vlade RH Branko Hrg, saborska zastupnica Vesna Bedeković, nekadašnji zapovjednik 50. samostalnog bataljuna i 127. brigade HV general Đuro Dečak, predstavnik ministra Hrvatskih branitelja Anto Krišto, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicom Vlastom Honjek Golinac i suradnicima, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak i domaćin, predsjednik UDVDR-a Virovitica Vlado Paurić.

Odmah na početku skupštine sve nazočne su prigodnim riječima i prisjećanjem na slavne dane Domovinskog rata podsjetili Vlado Paurić i Zvonko Kožnjak, a gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin pozvao je sve branitelje na jedinstvo kakvo su imali i tijekom Domovinskog rata.

– Kad vam bude teško ili kada se naljutite shvatite da je devedesetih ova država imala samo jedan stup, a to ste vi. Svaki od vas ponaosob je dobio zadaću i da nije bilo vas koji ste slijedili svoju i vjeru svog naroda, ništa od ovoga ne bi bilo ostvareno. Tim povodom vam se svima duboko zahvaljujem, a mi predstavnici lokalne samouprave svojim radom i napretkom za život svih naših građana slijedimo vaš primjer i vjerujem da u suradnji s vama možemo težiti ka još većem napretku – istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Pročitajte više na web stranici HČZ VIROVITICE