Trenutno pregledavate Svečano obilježavanje 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Svečano obilježavanje 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Slavonski  Brod- Knin -Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnica VRO Oluja obilježena je 4. i 5. kolovoza 2020. u Kninu.

Svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održan , 5. kolovoza 2020. godine u Kninu. Zvonjavom crkvenih zvona, kojim se simbolično obilježava ulazak Hrvatske vojske u Knin tijekom vojno-redarstvene operacije “Oluja”, na Kninskoj tvrđavi je započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 25. obljetnice “Oluje” i Dana hrvatskih branitelja.

50-tak članova Hrvatskog Časničkog zbora Brodsko-posavske županije i Udruga Dragovoljaca i Veterana podružnica Brodsko-posavske županije , sudjelovali su 5.kolovoza  2020.godine  u KNINU na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku ,,Oluja 95.” te su sudjelovali na podizanju zastave na Kninskoj tvrđavi. Nakon prigodne svečanosti na kninskoj tvrđavi i komemorativnog dijela programa, služena je potom Sveta misa u Crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu,misu  koju predvodio mons. Marin Barišić, Splitsko-makarski nadbiskup.

Odlazak  u Knin članovi su iskoristili izlet za posjet  izletištu Rastokama kod Slunja Rastoke su predvorje Plitvičkih jezera .

Sponzor putovanje i majica za sve je bilo Ministarstvo Branitelja RH  hvala im u ime dvije udruge voditelj puta je  bio  Jozo Bungić i    Mato OPAČAK.

Autor: Mato Opačak