Trenutno pregledavate SUSRETI I DRUŽENJE HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA

SUSRETI I DRUŽENJE HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA

Gađanje iz AP i pištolja za HČZ Zagrebačke županije i HČZ gradova: Zagreb,Novska, Pakrac-Lipik, Koprivnica i Virovitica
U subotu 03.10.2015. godine na strelištu MUP-a RH „Bosna“ kod Vrbovca, u organizaciji HČZ-a Grada Vrbovca i suorganizaciji Policijske postaje Vrbovec te uz logističku potporu Hrvatske vojske( ustupanjem naoružanja, puščanog streljiva, potrebne zaštitne opreme i pružanjem sanitetskog osiguranja), održano je natjecanje u ciljanju iz automatske puške 7,62mm i pištolja HS 9mm. [URIS id=4254]
Na natjecanju je nastupilo 90 pričuvnih časnika iz pet udruga iz RH i jedne iz susjedne Republike Slovenije i to: udruga pričuvnih časnika Republike Slovenije iz grada Brežica, HČZ Vrbovec, HČZ Ivanić Grad, HČZ Samobor, HČZ Novska i HČZ Koprivnica.
Radi se o tradicionalnom natjecanju dijela udruga s prostora Kontinentalne Hrvatske koje uz druženje časnika i dočasnika ima i svrhu održavanja temeljnih vojnih vještina.
Natjecanje je zasigurno organizirano na visokoj razini pridržavanjem svih potrebnih mjera sigurnosti te organizatori zaslužuju svaku pohvalu.
Vrednovanje rezultata bilo je pojedinačno dodjelom pehara za svaku disciplinu a medalje su dodijeljene i najboljim pojedincima iz svake udruge također za svaku disciplinu.

REZULTATI NATJECANJA:
Rezultati POJEDINAČNO:

Pištolj HS-2000:
1.mjesto – Damir Škender iz HČZ Ivanić Grad
2.mjesto – Josip Jager iz HČZ Samobor
3.mjesto – Zdravko Jančikić iz HČZ Samobor

Automatska puška AK-47:
1.mjesto – Vladimir Bačak iz HČZ Vrbovec
2.mjesto – Marijan Telišman iz HČZ Samobor
3.mjesto – Ivica Crnojević iz HČZ Novska
Gađanje je provedeno u najboljem redu uz opće zadovoljstvo sudionika.