Trenutno pregledavate Susret Plenković-Stoltenberg

Susret Plenković-Stoltenberg

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:NATO

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg primio je Hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u stožeru NATO-a u četvrtak 22.veljače 2018.godine a cilj razgovora bile su pripreme za NATO SUMMIT u srpnju i regionalna suradnja na zapadnom Balkanu.

Gospodin Stoltenberg zahvalio je Hrvatskoj za njen doprinos NATO-u, uključujući i sudjelovanje Hrvatskih vojnika u borbenim skupinama u Litvi i Poljskoj te misijama Saveza u Afganistanu i na Kosovu. Također, zahvalio je Hrvatskoj za potporu NATO partnera uključujući Ukrajinu.

Ono su također razgovarali o aktualnim promjenama u NATO-u. „Vaši napori jačaju NATO“, rekao je. „ To pokazuje da je NTO Savez od 29 zemalja koje stoje zajedno da bi odgovorile na sve veće sigurnosne izazove“.

Glavni tajnik zahvalio je Hrvatskoj u pomoći njenim susjedima u naporima da se približe Euro-Atlanskim integracijama. Rekao je: „ Vrata NATO-a su otvorena, upravo smo se proširili sa Crnom Gorom prošle godine i imamo još zemalja aspiranata u regiji tako da smo zahvalni za potporu i napore koje Hrvatska čini da bi im pomogla u približavanju NATO-u“.

Glavni tajnik je također naglasio važnost kontinuiranih napora da se povećaju troškovi za obranu u vrijeme kada sigurnosno okružje postaje sve teže i izazovnije.