Trenutno pregledavate SLAVONSKI BROD-ŠAHOVSKI TURNIR

SLAVONSKI BROD-ŠAHOVSKI TURNIR

POVODOM PROSLAVE 20.OBLJETNICE VRO OLUJA I DANA POBJEDE,DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA 2015.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja RH i Brodsko-posavske županije a uz svesrdnu tehničku i organizacijsku pomoć Šahovskog kluba Posavac iz Ruščice i Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod ,Sl. Brod održan je turnir povodom proslave 20.obljetnice VRO Oluja i Dana pobjede,Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Na samom početku turnira predsjednik HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA za grad Brod i Brodsko-posavsku županiju Mato Opačak je pozdravio sve sudionike i goste .Odajuči počast svim poginulim i umrlim braniteljima ,kako bivišim borcima tako i onima koji su poginuli ,stradali ili umrli širom Hrvatske.


Danas se slavi u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.Svim hrvatskim braniteljima sretan dan pobjede, i domovinske zahvalnosti !
Pojedinačni šahovski turnir odigran je 05.08.2015.godine srijeda u Ruščici. Na šahovskom turniru je nastupilo 18 igrača . Na turniru ukupno je odigrano 63 partije. Igran je švicarac 10 minuta , 7 kola. Sudac turnira je bio Mato Opačak ,NA s pomočnikom Lukom Čondić. Pobjednici turnira seniori i kadeti su nagrađeni medaljama, a domaćin je organizirao za sve domjenak i napitke.

Najbolji seniori su bili :

1.mjesto zlatna medalja Zoran Ivanović 6,5 ŠK Šahovnica ,Garčin, 2.mjesto srebrena medalja Dragan Pavić 5,0 ŠKI Hvidra-Brod , Sl. Brod,
3.mjesto brončana medalja Dominik Udovičić 4,5 ŠK Posavac ,Ruščica,

Najbolji kadeti su bili :
1.mjesto zlatna medalja Benjamin Grgurević 4.5 ŠK Posavac, Ruščica,
2.mjesto srebrena medalja Filip Barbarić 3,5 ŠKI Hvidra-Brod,Sl. Brod.
3.mjesto brončana medalja Ivan Rakić 0,5 ŠKI Hvidra-Brod,Sl. Brod.

Odličja je dodjelio predsjednik HRVATSKO ČASNIČKOG ZBORA za grad Brod i Brodsko-Posavsku Županiju gosp. Mato Opačak.
Sponzor turnira su bili Ministarstvo branitelja RH .Hvala !

SL. Brod 05.08.2015. Predsjednik : HČZ
MATO OPAČAK