SJEĆANJE NA 12 HRVATSKIH REDARSTVENIKA MUČKI UBIJENIH U BOROVU SELU

Borovo Selo 2.svibnja 2024.

Najstariji je imao 36, a najmlađi 20 godina. Prisjećamo ih se s tugom i ponosom, iskazujući zahvalnost za njihovu hrabrost i žrtvu u obrani domovine

Stipan Bošnjak, Luka Crnković, Josip Culej, Mladen Čatić, Janko Čović, Zoran Grašić, Antun Grbavac, Željko Hrala, Zdenko Perica, Marinko Petrušić, Mladen Šarić i Ivica Vučić – hrvatski su redarstvenici mučki ubijeni 2. svibnja 1991. u Borovu Selu. Najstariji je imao 36, a najmlađi 20 godina.
Prisjećamo ih se s tugom i ponosom, iskazujući zahvalnost za njihovu hrabrost i žrtvu u obrani domovine, a njihovim obiteljima odajemo poštovanje za neizmjernu bol i patnju zbog nenadoknadivog gubitka.
Nakon napada na Policijsku postaju u Pakracu i Krvavog Uskrsa na Plitvicama, masakr u Borovu Selu koji su počinili velikosrpski pobunjenici i ekstremisti uvelike je odredio daljnji tijek događaja.
Doživjeli smo najtragičniji dan u kratkoj povijesti nove demokratske vlasti nakon jednogodišnje pobjede mlade demokracije u Hrvatskoj. Suočeni smo sa, mogao bih reći, početkom otvorenog rata protiv Republike Hrvatske, izjavio je tada prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.
U Domovinskom ratu podnijeli smo golemu žrtvu za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Neka nam naše žrtve za Domovinu budu trajna inspiracija i uzor kako bismo na čvrstim temeljima zajedno gradili bolju budućnost, a našim hrabrim redarstvenicima neka je vječna hvala i slava!

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja , MUP, HRT Hrvatski radio Osijek