Trenutno pregledavate SASTANAK SREDIŠNJEG ODBORA I IZBORNI SABOR HČZ-ZU NA MALOM LOŠINJU

SASTANAK SREDIŠNJEG ODBORA I IZBORNI SABOR HČZ-ZU NA MALOM LOŠINJU

U vojarni „Kovčanje“ na Malom Lošinju održan je u vremenu od 04.-06. rujna ove godine sastanak Središnjeg odbora HČZ-ZU i 13. Izborni Sabor HČZ-ZU te izabrano novo vodstvo udruge.

Na samom početku sastanka Središnje odbora brigadir Branko Gačak kratko je informirao Središnji odbor o netom provedenom Kongresu CIOR-a u Kanadi i zaključcima sa toga Kongresa.

Gospodin Siniša Badovinac, zapovjednik državne intervencijske postrojbe za zaštitu i spašavanje Rijeka upoznao je skup sa organizacijom i mogućnostima postrojbe te sastavom postrojbe čiji jedan dio čine i pripadnici HČZ Primorje.

U nastavku sastanka gospodin Rajko Bačnar, pripadnik HČZ Primorje, upoznao je Središnji odbor sa organizacijom i mogućnostima RMZO.

Tijekom slijedećeg dana organiziran je izlet na otok Susak

Dana 06.09.2018,godine održan je 13. izborni sabor HČZ-ZU na kojem je za predsjednika izabran brigadir Branko Gačak, za potpredsjednike su izabrani general pukovnik Mate Ostović i natporučnik Igor Majetić dok je dosadašnji predsjednik stožerni brigadir Rozarijo Rozga izabran za počasnog predsjednika. Također jednoglasno je u HČZ-ZU primljen novoformirani HČZ PRIMORJE.