Trenutno pregledavate Sastanak potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja  Tome Medveda i izaslanstva HČZ-ZU, Zagreb, 14. veljače 2023.

Sastanak potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i izaslanstva HČZ-ZU, Zagreb, 14. veljače 2023.

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:HČZ RH-ZU

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved primio  je 14. veljače 2023. predstavnike Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga, koje je predvodio predsjednik HČZ-ZU-a Igor Majetić. U okviru izaslanstva Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga bili su dopredsjednik Neven Cugelj i glavni tajnik Branko Gačak.

Ministar Medved pohvalio je vodstvo Hrvatskog časničkog zbora zbog napora koje ulažu na okupljanju časnika i dočasnika te zbog vjerodostojnog i neumornog promicanja istine o Domovinskom ratu. Pozvao ih je da i nadalje budu partner Ministarstvu hrvatskih branitelja u realizaciji projekata i aktivnosti koje su usmjerene na očuvanje vrijednosti Domovinskog rata i brige za braniteljsko-stradalačku populaciju. 

Predsjednik HČZ-ZU-a Majetić predstavio je rad Hrvatskog časničkog zbora s posebnim naglaskom na djelovanje kroz dvije međunarodne udruge pričuvnih časnika – Konferenciju pričuvnih časnika NATO i partnerskih zemalja (CIOR) i Gaminger inicijativu, udrugu pričuvnih časnika srednjoeuropskih zemalja.

Izaslanstvo Udruge zahvalilo je ministru Medvedu na ostvarenoj suradnji i pomoći te su izrazili punu potporu aktivnostima i postignućima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Dogovoren je nastavak suradnje te provedba zajedničkih aktivnosti s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata i zaštite interesa hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Tekst: Branko Gačak

Fotografije: MHB