Trenutno pregledavate Sastanak GAMINGER INICIJATIVE u Lovranu

Sastanak GAMINGER INICIJATIVE u Lovranu

U vremenu od 24-27.rujna 2015.godine u Lovranu je održan sastanak GAMINGER INICIJATIVE.

Tijekom prvog dana sastanka sudionici su poslije radnog dijela prisustvovali predavanju prof.dr. Zvonimira Lovrića, kirurga iz Bolnice Dubrava i ratnog kirurga Specijalne policije RH o radu kirurških ekipa u vrijeme borbenih djelovanja, položili vijenac na spomen obilježje iz Domovinskog rata u Lovranu pa obišli vojarnu Drgomalj.

[URIS id=4242]

U vojarni Drgomalj, sjedištu Zapovjedništva specijalnih snaga HV, održane su prezentacije:

  • Pukovnik Darko Jurić iz GS OS RH: Sigurnosna situacija u regiji
  • Pukovnik Tihomir Kozmec iz GS OS RH: Pričuvni sastav OS RH
  • Brigadir Perica Turalija: Zapovjedništvo specijalnih snaga HVPo održanim predavanjima obišli su Spomen kapelicu i položili vijenac na spomenik palima u Domovinskom ratu.

U popodnevnim satima sudionicima je prezentirana Radio mreža za opasnost na aerodromu Grobnik gdje je predsjednik udruge RMZO Robert Vatta objasnio smisao organiziranja ove radio mreže, njene ciljeve i mogućnost.

Nakon toga obiđene su prostorije UHDVDR GROBNIK gdje ih je gospodin Denis Čargonja, predsjednik Udruge, upoznao sa radom ove udruge a potom su svi sudionici bili gosti na svečanom otvaranju 23. Grobničkih jeseni u Gradu Grobniku, pozdravljeni od domaćina gospođe Vlaste Juretić-Knezove.Ovom priliom obišli su i izložbu „Ratne boje“  autora Damira Batistića i izložbu fotografija „Rječina“ autora Marka Gracina. Dan je završen večerom

u restoranu „Dina-Učka“.Drugog dana je tijekom radnog dijela gospodin Vedran Obućina održao zapaženu prezentaciju „ Strateški izazovi militantnih islamskih grupa-Daeš“ a potom su svi sudionici najprije obišli Povijesni i pomorski muzej Hrvatskog primorja gdje im je gospodin Igor Žic održao predavanje o povijesti grada Rijeke a potom su obišli Svetište Majke Božje na Trsatu gdje ih je dočekao Dr. Emanuel  Hoško i održao kratko predavanje o povijesti ovog najstarijeg hrvatskog svetišta.

Sastanak je završio svečanom večerom u hotelu „Lovran“ gdje je izvršena primopredaja dužnosti predsjednika GAMINGER INICIJATIVE između LCDR G.F. Imbalzana i brg Stanislava Linića. Novi potpredsjednik GI je kap Jozef Marušak iz Češke a pukovnica Heidi Kornek je imenovana časnikom za odnose s javnošću.

Sastanku je prisustvovalo 28 časnika iz 8 srednjeeuropskih zemalja te predsjednik HČZ RH stožerni brigadir Rozarijo Rozga, zamjenik predsjednika brigadir Stanislav Linić, dopredsjednik natporučnik Igor Majetić, gosti iz HČZ Virovitice bojnik Davor Špoljarić i ntp Tomislav Kolec, te pripadnici HČZ Opatije satnik Jure Krišto, gospodin Boško Budaj, poručnik Igor Gović, satnik Dušan Barković. Poseban gost skupa bio je i Pomoćnik vojnog izaslanika Republike Njemačke stn Stanko Zubčić.IMG1