Trenutno pregledavate ŠAHOVSKI TURNIR U POVODU 24. OBLJETNICE  OPERACIJE “BLJESAK“

ŠAHOVSKI TURNIR U POVODU 24. OBLJETNICE OPERACIJE “BLJESAK“

Na šahovskom turniru u prigodi obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak bljesnuo Majstorski kandidat  Branko Pekarik

Slav. Brod -Pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja  a  uz svesrdnu tehničku i organizacijsku pomoć Šahovskog kluba  invalida Hvidre-Brod  iz Slavonskog Broda održan je turnir povodom proslave  24.obljetnice  Vojno redarstvene akcije  Bljesak. Na samom početku turnira predsjednik HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA za grad Brod  i Brodsko-posavsku županiju  umirovljeni pukovink Mario Sosnik je pozdravio sve sudionike i goste . Odajući počast  svim poginulim i umrlim braniteljima ,kako bivišim borcima  tako i onima  koji su poginuli ,stradali  ili umrli širom Hrvatske.

Danas  se  slavi   24.obljetnica  vojno-redarstvene akcije  Bljesak 2019.  kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije. U samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac.

Pojedinačni šahovski turnir odigran je  26.04.2019.godine petak  u prelijepom Restoranu  kod DRAGECA u Slav. Brodu. Na šahovskom turniru je nastupio 20  igrača sa šire regije . Na turniru ukupno je odigrano 70 partija. Igran je švicarac 10 minuta , 7 kola. Sudac turnira je bio Mato Opačak ,NA s pomoćnikom Zoranom Ivanović  CA gdje su uspješno odradili posao. Pobjednici  turnira su nagrađeni  pokalima i priznanjima.

Najbolji seniori su bili :

1.mjesto        Branko Pekarik       6,0  ŠK  Posavac ,Ruščica,                                  

2.mjesto       Mario Rajković       5,0  ŠK  Amater Strizivojna ,                            

3.mjesto        Zoran Ivanović        5,0  ŠK  Zagreb,Zagreb, 

Najbolji kadetkinje su bili :

1.mjesto    Ester Jurić  4.0  ŠK FERIT -Osijek,

2.mjesto   Matea Jurić 3,0  ŠK Amater –Strizivojna ,
3.mjesto   Mia Ivona Jurić 2,5  ŠK Amater- Strizivojna . 

 Pokale je dodijelio predsjednik HRVATSKO ČASNIČKOG ZBORA  za grad Brod  i Brodsko-Posavsku Županiju Pukovnik Mario Sosnik.

Sponzor turnira je Ministarstvo branitelja RH.Hvala !