ŠAHOVSKI TURNIR POVODOM 29.OBLJETNICE VRO „BLJESAK“

Slavonski Brod, 26.4.2024.

U Slavonskom Brodu je i povodu 29.obljetnice VRO „BLJESAK“ organiziran tradicionalni šahovski turnir. Pokrovitelj turnira je tradicionalno održan pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja RH. Organizator turnira je Šahovski klub invalida Hvidra-Brod iz Slav. Broda a turnir je održan u prostorijama Udruge 3.gbr „KUNE“, Slavonski Brod. 

Predsjednik  kluba Mato Opačak je pozdravio sve prisutne te nakon odane počasti i minute šutnje za poginule i nestale  branitelje i otvorio turnir.

Na šahovskom turniru je nastupilo 20 igrača sa šire regije. Odigrano je 70 partija. Igran je švicarac 7 minuta + dodatak 3 sekunde za svaki odigrani potez, 7 kola. Sudac turnira je bio Mato Opačak, NA. Najuspješnijim šahistima dodijeljeni su odličja i najboljem plasiranom igraču iz 3. gardijske brigade Kune Ivici Martiću iz ŠK Knin, Knin  statu  koje je uručio tajnik Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod Antun Rakić.

Važno je istaknuti da je Šahovski klub invalida Hvidra-Brod je do sada održao 113 turnira na kojima je nastupilo 2.210 igrača.

Poredak na turniru

  1. Majstorski kandidat  Mato Opačak iz ŠKI Hvidra-Brod, Slav. Brod sa 5.5 bodova         
  2. Drugokategornik Marko Vranjić iz ŠK Šahovnica, Garčin, sa 5.5 bodova,
  3. Drugokategornik  Matej Bušić iz ŠK Brestovac, sa 5 bodova.                             

 

Pobjednička ekipa: Matej Bušić, Mato Opačak, Karko Vranjić i Ivica Martić
Izvor: tekst i slike Mato Opačak