Šahovski komplet za prvokategornika dr. Ninoslava Ljubičića iz ŠK Ruščica i ŠKI Hvidra -Brod

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste

Šahovski klubovi Ruščica i Šahovski klub invalida Hvidra-Brod osiguravaju svojim igračima nove šahovske ploče, plastične figure, digitalne satove i šahovske torbe. Ovaj temeljni šahovski alat, sredstvo rada za šahiste na turnirima, za svakog šahistu ima praktičnu, ali i emocionalnu vrijednost.

Ključnu podršku ovom projektu za šahiste navedenih klubova, dalo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čelu sa gospodinom ministrom Tomo Medved.

Danas je novi šahovski komplet od predsjednika klubova ŠK Ruščica i ŠKI Hvidra Brod Mate Opačka, dobio je jedan od osnivača Šahovskog kluba Ruščica i Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod prvokategornik dr. Ninoslav Ljubičić.

Ovaj projekt ide dalje zahvaljujući MHB a šahisti će, naravno, uzvratiti kako najbolje znaju: igranjem šaha na turnirima i sudjelovanjem u 3. Hrvatskoj šahovskoj ligi. Ovo je samo jedan u nizu uspješnih projekata suradnje između šahista i Ministarstva hrvatskih branitelja, zahvaljujući kojem šah u našoj županiji ima bolju perspektivu.

Tekst i fotografija: Mato Opačak