ŠAHOVSKA DOGAĐANJA U SLAVONSKOM BRODU

ŠAHOVSKI TURNIR «Sveti VINKO 2024»

Ruščica,19.01.2024.- U organizaciji  Šahovskog kluba Ruščica  u Ruščici  je održan turnir sveti Vinko 2024. Predsjednik Šahovskog kluba Ruščica i Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod ,Slavonski Brod  Mato Opačak je pozdravio sve  prisutne  i otvorio turnir.

Pojedinačni šahovski turnir odigran je 19.01.2024.g. petak u prostorijama Kluba. Na šahovskom  turniru je nastupilo 21 igrač  koji se igrao 7 minuta plus dodak 3 sekunde po odigranom potezu. Na šahovskom turniru je odigrano 70 partija. Igran je švicarac u 7 kola. Sudac turnira je bio državni Mato Opačak  s pomoćnikom županijskim sucem Antunom Rakić   koji su obavili posao na visokom nivou . Zamjerke na ponašanje igrača i publike nema. Nije bilo spornih situacija tako da Sudački odbor nije imao posla.Najuspješnijim  seniorima i kadetima  dodijeljeni su odličja  koje je uručio   Mato Opačak . Ovo je bio 431 turnir kojeg je do sada organizirao ŠK Ruščica, a ukupno je na njima nastupalo 9.365 igrača sa šire regije.

Najbolji seniori su bili :

  1. Vranjić Marko ŠK Šahovnica Garčin 0
  2. Pejo Martić ŠK Brestovac                   5
  3. Matej Bušić ŠK Brestovac                  0

Najbolji kadet/kinje su bili :

  1. Matej Emić ŠK Čaglin                 0
  2. Lana Sarajlić ŠK Čaglin                 5
  3. Antonio Sertić ŠK Brestovac            5                                                    
Najbolji seniori i kadeti na šahovskom turniru "Sveti Vinko 2024"

Šahovski komplet za prvokategornika Mišu Čuljka  iz Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod, Sl. Brod

Ruščica, 19.01.2024. – Šahovski klubovi Ruščica i ŠKI Hvidra-Brod osiguravaju svojim članovima i  igračima nove šahovske ploče, plastične figure, digitalne satove i šahovske torbe. Ovaj temeljni šahovski alat, sredstvo rada za šahiste na turnirima, za svakog šahistu ima praktičnu, ali i emocionalnu vrijednost.

Ključnu podršku ovom projektu za šahiste navedenih klubova, dalo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čelu sa gospodinom ministrom Tomo Medved. Danas je novi šahovski komplet od predsjednika klubova ŠK Ruščica i ŠKI Hvidra Brod Mate Opačka, dobio je jedan od osnivača Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod, Slavonski Brod   prvokategornik MIŠO Čuljak.

Zahvaljujući našem ministru hrvatskih branitelja, ovaj projekt ide dalje, a šahisti će uzvratiti kako najbolje znaju, igranjem šaha na turnirima i sudjelovanjem u 3. Hrvatskoj šahovskoj ligi. Ovo je samo jedan u nizu uspješnih projekata suradnje između šahista i Ministarstva hrvatskih branitelja, zahvaljujući kojem šah u našoj županiji ima bolju perspektivu.

Prvokategornik MIŠO ČULJAK, jedan od osnivača Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod, Slavonski Brod i predsjednik ŠKI Hvidra Brod MATE OPAČAK

Tekst i fotografije Mate Opačak