Šahisti iz Ruščice u Međugorju i Širokom Brijegu

Međugorje, 21.08.2023.godine

Šahisti šahovskog kluba “Ruščica” iz Ruščice u kolovozu su devetnaesti  put hodočastili u Međugorje i Široki Brijeg. Tom prilikom su sudjelovali na pojedinačnom šahovskom turniru “Međugorje 2023.” Između četrnaest igrača najuspješniji je bio majstorski kandidat Mato Opačak koji je u pet kola osvojio svih pet bodova iz ŠK Ruščica, Ruščica. Drugo mjesto je pripalo drugokategorniku Domeniku Udovičiću  sa osvojenih 4 boda iz Šahovskog kluba Ruščica. Treće mjesto osvojio je Anton Karačić ŠK Brotnjo, Čitluk sa 3 boda. Najbolji  kod kadeta je bio Višeslav Botica ŠKRM Caissa – Zagreba sa 3 boda,  drugo mjesto je pripalo Ivanu Čorić ŠK Brotnjo -Čitluk i treći je bio David Capjak ŠK Samobora sa 2.5 boda. Kod juniorki najbolja je bila Botica Lucija ŠKRM Caissa, Zagreb sa 3 boda, druga je bila Matilda Vlajčević ŠK Novi Zagreb 1.5 bod i treća je bila Ema Capjak ŠK Samobor 1.5 bod.

Nagrade za seniore je uručio tajnik ŠK Brotnjo Željko Ostojić , a za kadete i juniorke predsjednik ŠK Ruščica Mato Opačak. Sudac turnira je bio nacionalni Mato Opačak iz Ruščice s pomoćnikom Željkom Ostojičem iz Čitluka.Sponzor turnira je bio Hotel „ Džida ” Međugorje vlasnik Mišo Džido.

Šahisti su s članovima svojih obitelji redovito sudjelovali u večernjim molitvenom programu te molili krunicu na Brdu ukazanja i križnom putu na Križevcu. Hodočašće u Međugorje šahisti iz Ruščice iskoristili za posjet  Franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu gdje ih primio fra Dane Karačić.

Tekst i fotografije: Mato Opačak, predsjednik ŠK Ruščica