Trenutno pregledavate RUSIJA ŠALJE NOVE STEALTH ZRAKOPLOVE U SIRIJU

RUSIJA ŠALJE NOVE STEALTH ZRAKOPLOVE U SIRIJU

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:STRANE OS

Vladimir Putin je poslao Su-57, stealth zrakoplove 5 generacije u borbena djelovanja u Siriju. Dva Su-57 sletjela su u zrakoplovnu bazu Kjmeimim jugoistično od grada Latakie. Zrakoplov je završio svoju ispitnu fazu u prosincu prošle godine tako da je veliko iznenađenje slanje ovog zrakoplova u Siriju u fazi njegovog testiranja za uvođenje u operativnu uporabu.

Putin podupire Sirijskog diktatora Bashara al-Assada u njegovoj borbi protiv pobunjenika i džihadista. Assadove snage otpočele su razarajuće bombardiranje na pozicije koje su držali pobunjenici istočno od Ghoute u kojima je ubijeno više od 300 pobunjenika.

Ranije ovog mjeseca zamjenik Ruskog ministra obrane Jurij Borisov je rekao: Uvodimo Su-57 u operativnu upotrebu. Prva faza ovog procesa je zaključena. Do sada je imao jedan operativni borbeni let. Sve izgleda normalno, ali kako možete zamisliti, ovo je tek početak. Mnogo testnih letova se još mora izvršiti. Uobičajeno ovo može trajati do dvije godine.

Ultra moderni zrakoplov namijenjen je za postizanje zračne nadmoći i napadačke zadaće. Zrakoplov ima naprednu-revolucionarnu avioniku koja omogućava autonomnu kalkulaciju dinamike koja u tijeku borbenog djelovanja pomaže pilotu. Zrakoplov je također opremljen sa aktivnim radarom koji u omogućava da „vidi“ ciljeve u zraku, na zemlji i na moru na udaljenostima daleko od onih koje otkrivaju sadašnji moderni sustavi. Kada bude u punoj operativnoj uporabi, što se očekuje iduće godine, biti će sposoban za udar po protivniku sa širokom lepezom modernog naoružanja, uključujući rakete kratkog i srednjeg dometa kao i rakete zrak-zrak dugog dometa, zrak-zemlja dugog dometa i specijalne proturadarske rakete.

Sagrađen od kompozitnih materijala, ovaj zrakoplov visokih manevarskih sposobnosti uključuje i sustav za punjenje gorivom u zraku.

Izvor: Daily Mail