Trenutno pregledavate REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA HČZ ZA BRODSKO-POSAVSKU ŽUPANIJU

REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA HČZ ZA BRODSKO-POSAVSKU ŽUPANIJU

Hrvatski časnički zbor Brodsko-posavske županije u Utorak  2. srpnja  održao je u Šahovskom  klubu u Ruščici, godišnju izvještajnu skupštinu. Na skupštini su jednoglasno usvojena sva izvješća, ono o radu, financijsko te izvješće Nadzornog odbora i Suda čast. Jednoglasno su usvojeni   program rada, i financijski plan  za 2019. godinu. Na prijedlog Mate Opačka donesena je jednoglasno Odluka o učlanjenu u Zajednici Udruga HČZ-RH i potpisivanje povelje o suradnju članica koordinacijskog tijela u Brodsko-posavske županije.

Na skupštinu se odazvalo 18 članova te  gosti.

PUKOVNIK MARIO SOSNIK

Predsjednik umirovljeni pukovnik Mario Sosnik podnio je Izvješće o radu za 2018. godinu koje je obilovalo brojnim aktivnostima udruge između kojih se mogu istaknuti obljetnice stradanja i važnih datuma iz Domovinskog rata promicanje Domovinskog rata organizacijom raznih događanja. Sudjelovanje na proslavi Vojno redarstvene akcije Bljesak u Okučanima i bili smo gosti na županijskim igrama UDVDR-a B.P.Ž. Odlazak hodočasnika u Bleiburg,Knin,Međugorje, Škabrnju ,Vukovar i Marija Bistricu te održavanje šahovski turnira povodom obljetnice i značajnih datuma te pružanje tehničke podrške ostalim Udrugama.

 Na kraju bi se zahvalio Gradu Slav. Brodu i Brodsko-posavskoj županiji koji nam  financijski pomažu braniteljima u ostvarivanju njihovih prava, braniteljskim udrugama u njihovom radu. Iznesen je i Program rada za 2019. godinu koji također obiluje brojnim aktivnostima te je pozvao sve članove da sudjeluju u realizaciji.

Nakon podnesenih izvješća i usvajanja planova za 2019. godinu, predsjednik Udruge Dragovoljaca i Veterana domovinskog rata Brodsko-posavske županije Jozo Bungić te se zahvalio udruzi i njenom predsjedniku Mariu Sosniku na odličnoj suradnji.

Tekst i slike: MATO Opačak