Trenutno pregledavate Ratno iskustvo i prijateljstvo časnika HČZ Novska, Jasenovac, Lipovljani – izabrano novo vodstvo

Ratno iskustvo i prijateljstvo časnika HČZ Novska, Jasenovac, Lipovljani – izabrano novo vodstvo

Nakon što su se prisjetili stradalih hrvatskih branitelja, na Redovnoj izbornoj skupštini Hrvatskog časničkog zbora grada Novske i općina Jasenovac i Lipovljani, članovi su izabrali novo vodstvo. Za predsjednika ponovno je izabran Edvard Bogović, dopredsjednik je Nenad Medvedović i Tomo Perošević, tajnik Stipan Ćosić, a članovi Izvršnog odbora su Drago Števinović, Ivo Bilić, Adam Lendero, Ivan Đumlijan i Petar Idžaković. Nadzorni odbor čine Vlado Sataj, Ivan Ciprijanović i Božidar Vizjak,  a Sud časti Branko Borović, Zlatan Klarić i Slavko Jurić.

Podsjetivši na aktivnosti tijekom proteklog razdoblja HČZ Novska, Jasenovac i Lipovljani, predsjednik Bogović istaknuo je obilježavanja značajnih datuma i blagdana, suradnja sa svim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata te čuvanje spomena na Domovinski rat. Inače, Udruga HČZ Novska, Jasenovac i Lipovljani osnovan je već u lipnju 1992. godine.

Skupštini je nazočio i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora zajednica udruga Republike Hrvatske Branko Gačak, brigadir u mirovini.

Rad su pozdravili i Marin Piletić, gradonačelnik, naglasivši “vi ste pobjednička generacija, uspjeli ste ostvariti  samostalnost i nezavisnost Republike Hrvatske,  na to moramo biti ponosni“, te Ivica Vulić, ispred Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske.