Trenutno pregledavate Radni sastanak predstavnika Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i  Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga, Zagreb, 1. ožujka 2023.

Radni sastanak predstavnika Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga, Zagreb, 1. ožujka 2023.

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:HČZ RH-ZU
Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica NZRCD

Radni sastanak izaslanstava Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (NZRCD) i Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga (HČZ-ZU) održan je u prostorijama NZRCD-a u ulici Alberta Ognjena Štrige u Zagrebu. Izaslanstvo NZRCD činile su upraviteljica Cvjetana Plavša-Matić i njena zamjenica Marija Bolfek, dok je izaslanstvo HČZ-ZU bilo vođeno predsjednikom Igorom Majetiće, uz nazočnost glavnog tajnika Branka Gačka i poslovnog tajnika Mladena Lalića.

Tijekom obostrano korisnog sastanka izaslanstvo HČZ-ZU upoznalo je čelne predstavnice HZRCD o specifičnostima udruge, odnosno područjima aktivnosti koje su zajedničke svim ostalim braniteljskim i stradalničkim udrugama, ali i specifičnostima koje se odnose na strukovno angažiranje u širem vojno-obrambenom i sigurnosnom području, kao i o angažiranju unutar međunarodnih asocijacija NATO i partnerskih zemalja. Razgovaralo se i o dosadašnjoj suradnji koje se odvija sukladno Sporazumu o razvojnoj suradnji u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj te o glavnim odrednicama buduće suradnje.

Igor Majetić, predsjednik HČZ-ZU

Tekst: Branko Gačak, glavni tajnik

Fotografije: Arhiva NZRCD i HČZ-ZU