Trenutno pregledavate PRVA PROŠIRENA SJEDNICA SREDIŠNJEG ODBORA HČZ-ZU
BRIGADIR BRANKO GAČAK

PRVA PROŠIRENA SJEDNICA SREDIŠNJEG ODBORA HČZ-ZU

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:HČZ RH-ZU
BRIGADIR BRANKO GAČAK
BRIGADIR JOSIP ČERNI

Prva proširena sjednica Središnjeg odbora Hrvatskog časničkog zbora – zajednice udruga nakon 13. izbornog Sabora održana je u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine u Časničkom domu Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ u Zagrebu.

Sjednicu, na kojoj su bili nazočni predstavnici tijela udruge,  vodio je predsjednik HČZ – ZU Branko Gačak, brigadir u mirovini.

Nakon verifikacije zapisnika sa šeste sjednice SO održane 6. rujna 2018. na Malom Lošinju i donošenja normativnih akata iz nadležnosti Središnjeg odbora HČZ – ZU, pristupilo se izborima i imenovanju glavnog tajnika te imenovanju predsjednika stalnih povjerenstava.  Za glavnog tajnika izabran je Stanislav Krulić, brigadir u mirovini a za njegovog zamjenika Mladen Lalić, satnik u mirovini. Potom je uslijedio izbor predsjednika stalnih

BRIGADIR
STANISLAV KRULIĆ
BRIGADIR STANISLAV LINIĆ

povjerenstava, koji će do sljedeće sjednice Središnjeg odbora predložiti članove svojih povjerenstava Tako je za predsjednika Povjerenstva za stručnu izobrazbu članstva izabran Josip Černi, brigadir u mirovini, a za predsjednika Povjerenstva za organizacijska i statutarna pitanja Stanko Kručić. Za predsjednika Povjerenstva za međunarodnu suradnju Branko Gačak, zatim za predsjednika Povjerenstva za priznanja Ivan Kolenc, bojnik u mirovini. Za predsjednika Povjerenstva za informiranje Stanislav Linić, brigadir u mirovini te za predsjednika Povjerenstva za financije Zdravko Dimač, pričuvni pukovnik.

Na sjednici Središnjeg odbora jednoglasno je usvojen prijedlog teksta Deklaracije o suradnji HČZ-ZU i Hrvatskog generalskog zbora. Tekst deklaracije će nakon daljnjih usklađivanja biti dostavljen članovima Središnjeg odbora radi utvrđivanja konačnog teksta Deklaracije te dostavljen Hrvatskom generalskom zboru u cilju utvrđivanja zajedničkog teksta Deklaracije.