Trenutno pregledavate PREDSTAVNICI OBMOČNOG ZDRUŽENJA VETERANOV ZA SLOVENIJO POSJETILI VIROVITICU

PREDSTAVNICI OBMOČNOG ZDRUŽENJA VETERANOV ZA SLOVENIJO POSJETILI VIROVITICU

Na temelju prethodne suradnje HGK – Županijske komore Virovitica i Kmetijsko-gozdarske zbornice iz Slovenije, a koordiniranjem predsjednika Strukovne komisije za ljekovito bilje i direktora tvrtke Palada Karela Iršiča,u nedjelju, 20. svibnja, trideset pet predstavnika Območnog združenja veteranov za Slovenijo, iz Slovenskih Konjica, koje je predvodio predsjednik Benjamin Macuh, posjetili su Viroviticu.

Slovenske veterane, u Virovitici, primili su pukovnik u pričuvi i predsjednik Koordinacije dvadeset braniteljskih udruga  s područja grada Virovitice i pripadajućih općina Zvonko Kožnjak, umirovljeni bojnik i predsjednik Časničkog zbora grada Virovitice Davor Špoljarić i direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura.

Razgledali su crkvu sv. Roka, gdje ih je primio gvardijan fra Rozo Brkić i upoznao s povijesti dolaska franjevaca u Viroviticu, osnivanjem prve ljekarne, bogatim fundusom samostanske knjižnice, muzejom…

Pukovnik u pričuvi Zvonko Kožnjak i umirovljeni bojnik Davor Špoljarić, govorili su, Slovenskim veteranima o sudjelovanju branitelja, osobito o 127. brigadi Hrvatske vojske i 81. gardijskoj bojnoj, s područja, sadašnje Virovitičko-podravske županije, na bojištima u obrani Republike Hrvatske, a potom su pogledali film „Virovitica u Domovinskom ratu“.

Direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura upoznao je goste iz Slovenije, s osnovnim gospodarskim osobitostima Virovitičko-podravske županije, grada Virovitice i županijskog gospodarstva u cjelini.

Slovenski veterani zapalili su svijeću, na Spomen obilježju poginulim policajcima Policijske uprave virovitičko-podravske u Domovinskom ratu, u čast i sjećanje na sve poginule branitelje, koji su položili život u obrani Republike Hrvatske.

Tekst i fotografije Davor Špoljarić