Trenutno pregledavate Predstavnici HČZ – ZU na 28. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, Marija Bistrica

Predstavnici HČZ – ZU na 28. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, Marija Bistrica

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:HČZ RH-ZU

U organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju, 4. listopada 2020. godine održano je 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja. Hodočašće se održalo uz pridržavanje epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite. Uz pripadnike Hrvatske vojske, policije i hrvatske branitelje, pripadnike civilne zaštite i vatrogasce, hodočašću su nazočili ministar obrane Mario Banožić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Dragan Lozančić, izaslanik predsjednika Vlade RH Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj sa suradnicima, zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Mijo Krešić te zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general bojnik Ivica Jerkić.

Koncelebriranu svetu misu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan. U svojoj propovijedi, mons. Bogdan je podsjetio kako je mjesec listopad posvećen Gospi te kako je današnji dan prigoda da se sve misli i molitve predaju u ruke Nebeske Majke, posebno molitve za umnoženje vjere i prestanka pandemije koonavirusa.“Svako vrijeme nosi izazove, očekivane, ali i one neočekivane. Epidemija koronavirusa zahvatila je i naše osobne živote, mnogi su zabrinuti, pitaju se što će biti s radnim mjestima, školama, bolnicama… srce je nemirno, misli lutaju, a koraci su nam kolebljivi. Jedini čvrsti oslonac je u Bogu, On je jedini i potpuni mir za naše misli i srce”.

Epidemiološke mjere su dozvoljavale da u ovogodišnjem hodočašću sudjeluje po petnaest predstavnika iz svake krovne braniteljske i stradalničke udruge, a izaslanstvo Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga na ovogodišnjem hodočašću je predvodio predsjednik HČZ-ZU Branko Gačak.