Trenutno pregledavate POZIV NA ŠAHOVSKI TURNIR U POVODU 30.OBLJETNICE HČZ SLAVONSKOG BRODA

POZIV NA ŠAHOVSKI TURNIR U POVODU 30.OBLJETNICE HČZ SLAVONSKOG BRODA

Šahovski turnir povodom 30 godišnjice Hrvatskog časničkog zbora Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije 1991.-2021.

Članak 1. Turnir organizira Hrvatski časnički zbor grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije uz tehničku podršku Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod, Slavonski Brod .

Članak 2. Turnir se održava 16. srpnja 2021. godine petak u Klubu 3 Gardijske brigade Kune , Kozarćeva 5, Slavonski Brod. Otvorenje turnira je u 17:00 sati, a I. kolo igra se u 17:10 sati, te svako sljedeće kolo najranije pet minuta nakon završetka prethodnog kola.

Članak 3. Turnir se igra po Švicarskom sustavu u 7 kola, osim ako je prijavljeno manje od devet igrača, tada se turnir igra po Bergerovom sustavu. Partije se igraju po pravilima FIDE za ubrzani šah .

Članak 4. Pravo nastupa imaju svi igrači . Turnir se neće rejtingirati.

Članak 5. Tempo igre je 7 minuta po igraču plus dodatak 3 sekunde za svaki odigrani potez .

Članak 6. Startna lista igrača određuje se prema CRO rejtingu. Konačni poredak igrača određuje se prema broju osvojenih bodova. Ukoliko više igrača ima isti broj bodova primjenjivati će se sljedeći dodatni kriteriji, redom: -za švicarski susatav :

  • središnji Bucholz (1,1),
  • ukupni Bucholz,
  • kumulativ,
  • rezultati igrača u istoj bodovnoj grupi,
  • veći broj pobjeda.

Glavni sudac natjecanja će turnir voditi u Swiss-Manager aplikaciji i konačni poredak je mjerodavan prema podacima iz te aplikacije ukoliko su u njemu podešeni svi parametri prema ovom pravilniku.

Članak 7. Dužnost glavnog suca obavljati će Mato Opačak, državni šahovski sudac iz Ruščice s pomoćnikom Zoranom Ivanović iz Slavonskog Broda. U slučaju spora, igrači su dužni poštivati odluku suca. Odluka glavnog suca je konačna.

Članak 8. Igračima za vrijeme igre nije dozvoljeno korištenje mobilnih telefona ili bilo kakvih elektroničkih pomagala u prostoru za igru. U slučaju da igrač koji nastupa koristi ili mu zazvoni elektronički uređaj u prostoru za igru kažnjava se gubitkom partije.

Članak 9. Nagrade:

1. mjesto: pokal,

2. mjesto: pokal,

3. mjesto pokal.

Članak 10. Ovog pravilnika dužni su se pridržavati svi sudionici ovog turnira. Za sve što nije definirano ovim pravilnikom primjenjuju se Pravilnici FIDE i HŠS-a.

Svi sudionici su dužni se pridržavali preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je bilo važeće na taj dan. Zbog epidemiološke situacije broj sudionika je bio ograničen.

Slavonski Brod, 12.07.2021. godine ORGANIZACIJSKI ODBOR