Trenutno pregledavate Povodom božićno-novogodišnjih blagdana Hrvatski časnički zbor grada Slatine prigodnim domjenkom obilježio 30. obljetnicu osnutka i rada

Povodom božićno-novogodišnjih blagdana Hrvatski časnički zbor grada Slatine prigodnim domjenkom obilježio 30. obljetnicu osnutka i rada

U prigodi 30. obljetnice osnutka i rada, te božićno-novogodišnjih blagdana Hrvatski časnički zbor grada Slatine večeras je upriličio prigodni domjenak na kojemu su se u slatinskom restoranu Stari podrum okupili predsjednici i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga sa šireg slatinskog područja te predstavnici društvenog i javnog života među kojima se između ostalih našao i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić.

Na početku svečanosti sve nazočne su pozdravili i zaželjeli im dobrodošlicu predsjednik Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine Vlado Međumurac i član Predsjedništva udruge Krunoslav Cukor koji im se ujedno tom prigodom u ime predsjednika i svih članova udruge, odnosno časnika i dočasnika, zahvalio na kvalitetnoj dosadašnjoj potpori i suradnji u nadi još bolje u narednom razdoblju.

Osvrnuvši se kratko na kontinuirani, vrlo aktivan rad ove udruge u proteklih trideset godina, od samog osnutka u travnju 1992. godine, najavio je kako Hrvatski časnički zbor Slatina u idućoj godini planira još više aktivnosti među kojima je istaknuo projekt obnove prostora bivše željezničke stanice u Voćinu u neposrednoj blizini ribnjaka, a koji im je dodijeljen na korištenje.
Osim uređenja Centra za branitelje sa spomen sobom posvećenoj ratnom putu 136. slatinske brigade, plan je u suradnji s Požeškom biskupijom pokrenuti i Centar za palijativnu skrb hrvatskih branitelja te bi se spomenuti prostor na taj način još više oplemenio. 

S nekoliko riječi obratio se i ratni zapovjednik 136. slatinske brigade, počasni brigadni general Josip Černi koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo što su nakon 30 godina pojedine pogreške ispravljene, budući da su određene povijesne činjenice o akcijama, odnosno aktivnostima 136. slatinske brigade bile pogrešno interpretirane javnosti. Kako je objavio, nejasnoće su konačno razriješene, te su povijesne činjenice i stečene vrijednosti branitelja 136. slatinske brigade, između ostaloga o sudjelovanju u oslobađanju zloglasnog neprijateljskog uporišta kod Bučja u Operaciji Papuk 91., 26. prosinca, ispravljene i javno objavljene.

Nakon blagdanske večere, prije koje je molitvu predvodio župnik Župe sv. Josipa Slatina, preč. Dragan Hrgić, domjenak je nastavljen uz zajedničko druženje.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)